Το πιο ακριβό μπουκάλι ουίσκι στο κόσμο πωλήθηκε 1,1 εκατ. δολ.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πίσω στη δεκαετία του ’80, ένας Ιταλός καλλιτέχνης με όνομα Valerio Adami σχεδίασε και υπέγραψε την ετικέτα σε δώδεκα μπουκάλια Macallan του 1926. Σήμερα, αυτά τα μπουκάλια αξίζουν πολύ περισσότερο απ’όσο θα φανταζόμασταν: 1,1 εκατομμύρια δολάρια, για να είμαστε ακριβείς.

Το μπουκάλι βρέθηκε σε δημοπρασία από τον οίκο Bonhams στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ για το πιο πολύτιμο μπουκάλι ουίσκι που πωλήθηκε ποτέ, σύμφωνα με το δελτίο τύπου. Παρά το επίτευγμα του νέου παγκοσμίου ρεκόρ, ο ανώνυμος αγοραστής δεν έκανε καν τον κόπο να εμφανιστεί στην δημοπρασία – ο συλλέκτης τηλεφώνησε δίνοντας την προσφορά που κέρδισε.

Απεσταγμένο το 1926 και διατηρημένο σε ένα βαρέλι μέχρι την εμφιάλωση του το 1986, παράχθηκαν μόνο 24 μπουκάλια και κανείς δεν είναι σίγουρος πόσα ακόμα υπάρχουν. Ο λόγος για την παράλογη αξία τους δεν αφορά το ουίσκι που περιέχουν, αλλά την αξία της συλλογής ετικετών. Στον Adami ανατέθηκαν δώδεκα φιάλες και οι άλλες δέδεκα σχεδιάστηκαν από τον βρετανό καλλιτέχνη Peter Blake, ο οποίος συν-δημιούργησε το εξώφυλλο του άλμπουμ ‘Sgt. Pupper’s Lonely Hearts Club Band’ των Beatles.

Το ρεκόρ ωστόσο μπορεί να μην διαρκέσει για πολύ ακόμα. Η Sotheby’s πρόκειται να πραγματοποιήσει δημοπρασία, για ένα μπουκάλι που υπέγραψε ο Peter Blake, στη Νέα Υόρκη στις 13 Οκτωβρίου και αναμένεται να αυξήσει το ρεκόρ σε 1,2 εκατομμύρια δολάρια.

Και για όσους από εμάς πληρώσαμε ενοίκιο αυτήν την εβδομάδα, υπενθυμίζουμε ότι το ουίσκι Aldi των $ 17 ονομάστηκε πριν καιρό το καλύτερο στον κόσμο. Ασπρο πάτο.

Share.

Comments are closed.