Το Moscow Mule είναι το κοκτέιλ που θες όταν οι θερμοκρασίες “βαράνε κόκκινο”!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αν και το Moscow Mule δεν θεωρείται ιδιαίτερο κοκτέιλ, καθώς για την δημιουργία του χρειάζονται ελάχιστα υλικά, συγκαταλέγεται στα κλασικά και έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, διότι έκανε δημοφιλή την βότκα στην Αμερική.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο John Martin αγόρασε την εταιρεία Smirnoff από τον Rudolf Kunetchansky, ο οποίος είχε αποκτήσει τα δικαιώματα παραγωγής της βότκας στις ΗΠΑ από τον Vladimir Smirnov. Ο Martin γνώριζε πως ήταν πολύ δύσκολο να εισάγει ένα νέο ποτό στην αμερικανική αγορά, το οποίο έπρεπε να συναγωνιστεί το ουίσκι, και αποφάσισε πως πρέπει να γίνει μέσω ενός κοκτέιλ.

Μια βραδιά ο John Martin βρισκόταν στο μπαρ Cock ‘N Bull στο Λος Άντζελες παρέα με τον ιδιοκτήτη και φίλο του, Jack Morgan, και την σύντροφο του Ozeline Schmidt. Εκείνη τη βραδιά ο Martin προσπαθούσε να δει τι θα κάνει με την βότκα, και ενώ μιλούσε με τον Morgan, εκείνος του ανέφερε ότι είχε αγοράσει πρόσφατα μια μεγάλη ποσότητα από ginger beer, η οποία δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στους πελάτες, και πως η σύντροφος, η οικογένεια της οποίας είχε ένα εργοστάσιο χάλκινων ειδών, είχε μια αποθήκη γεμάτη με χάλκινες κούπες που δεν ήξερε τι να τις κάνει.

Το μυαλό του Martin άρχισε να δουλεύει με τρελές στροφές, και το αποτέλεσμα ήταν το Moscow Mule! Το πως επινοήθηκε το όνομα δεν το γνωρίζουμε, γνωρίζουμε ωστόσο πως μπορείτε να δημιουργήσετε το εν λόγω κοκτέιλ, το οποίο ευθύνεται για την μαζική κατανάλωση της βότκας στην Αμερική και είναι ιδανικό όταν οι θερμοκρασίες “χτυπούν” κόκκινο.

Moscow Mule

Photo: courtesy Smirnoff

  • 2 μεζούρες βότκα
  • 1/2 μεζούρα χυμός lime
  • 4-5 μεζούρες ginger beer
  • 2 σταγόνες Angostura Bitters (προαιρετικά)

Προσθέστε τη βότκα και στίψτε το λάιμ σε μια χάλκινη, παραδοσιακή κούπα με πάγο.
Απογεμίστε με ginger beer και γαρνίρετε με μία σφήνα λάιμ.


Διαβάστε επίσης: Τα 5 κοκτέιλ που κάθε gentleman πρέπει να δοκιμάσει

Share.

Comments are closed.