Τo καλύτερο σάντουιτς του κόσμου! – Βίντεο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στη ρομαντική κομεντί Spanglish, ο επιτυχημένος σεφ Τζον Κλάσκι (Άνταμ Σάντλερ), υπομένει χρόνια τώρα τις υστερίες της συζύγου του Ντέμπορα, μιας γυναίκας με χαμηλή αυτοεκτίμηση, που αρέσκεται στο να φέρνει πάντα σε δύσκολη θέση εκείνον, την υπέρβαρη κόρη τους, τον εσωστρεφή γιο τους και την αλκοολική μητέρας της.

Σε αυτό το άρθρο ωστόσο δεν θα σας αναλύσουμε την υπόθεση της ταινίας, ούτε θα κάνουμε κάποια κριτική, αλλά θα εστιάσουμε σε μια συγκεκριμένη στιγμή, όπου ο Άνταμ Σάντλερ σε μια χαλαρή στιγμή στο σπίτι απολαμβάνει ένα «απλό» σάντουιτς BLT (μπέικον, μαρούλι, ντομάτα) και μια παγωμένη μπίρα για να διώξει το άγχος της ημέρας!

Δείτε την σκηνή της ταινίας παρακάτω:

Ακολουθεί βίντεο και συνταγή για το καλύτερο σάντουιτς του κόσμου από τον Αμερικανό σεφ Τόμας Κέλερ.

Υλικά για 1 σάντουιτς
  • 3-4 φέτες μπέικον χοντρές
  • 2 φέτες αγελαδινό ημίσκληρο τυρί
  • 2 φέτες από φρέσκο χωριάτικο λευκό ψωμί, ψημένες, ζεστές
  • 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 4 ροδέλες ντομάτας
  • 2 φύλλα μαρουλιού
  • 1 κουτ. γλυκού βούτυρο ανάλατο
  • 1 αβγό μεγάλο
Διαδικασία
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε τις φέτες του μπέικον μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν και τις αφήνετε στην άκρη.
  • Βάζετε τις φέτες του τυριού πάνω στη μία φέτα ψωμί και τη βάζετε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να λιώσει.
  • Εν τω μεταξύ, αλείφετε τη δεύτερη φέτα του ψωμιού με μαγιονέζα, και τοποθετείετ πάνω της τις φέτες του μπέικον, τις ροδέλες ντομάτας και τα φύλλα μαρουλιού.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζετε το αβγό, αναποδογυρίζοντας το προσεκτικά και από την άλλη πλευρά, μέχρι να σταθεροποιηθεί αλλά ο κρόκος να παραμείνει ρευστός.
  • Ακουμπάτε το αβγό πάνω στο μαρούλι και σκεπάζετε με τη δεύτερη φέτα του ψωμιού με τη μεριά του λιωμένου τυριού προς τα κάτω.
  • Κόβετε το σάντουιτς στη μέση, αφήνοντας τον κρόκο να τρέξει…

Διαβάστε επίσης: 5 σειρές μαγειρικής που αξίζει να δείτε στο Netflix

Share.