Το αγαπημένο στέκι του Έρνεστ Χέμινγουεϊ στο Παρίσι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Μην ασχολείσαι με τις εκκλησίες, τα κυβερνητικά κτίρια και τις πλατείες μιας πόλης. Αν θέλεις να γνωρίσεις την κουλτούρα της πέρνα ένα βράδυ στα μπαρ της”, έλεγε ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ, πράγμα που έκανε συστηματικά σε όποια πόλη του πλανήτη και αν βρισκόταν.

Ένα από τα διάσημα στέκια του βρίσκεται σε μια γωνιά του ξενοδοχείου Ritz της γαλλικής πρωτεύουσας, το οποίο μάλιστα πήρε και το όνομα του. Ο λόγος για το μυθικό Bar Hemingway, το οποίο ήταν ένα απο τα αγαπημένα μέρη του νομπελίστα συγγραφέα.

Ο Χέμινγουεϊ, ο οποίος ήταν διάσημος για την πένα του, αλλά και τις μεγάλες ποσότητες αλκοόλ που κατανάλωνε, έμεινε στο ξενοδοχείο πολλές φορές και πέρασε ατελείωτες ώρες στο μικρό του μπαρ, προτού ξεσπάσει η καταιγίδα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

“Οταν σκέφτομαι τη μετά θάνατον ζωή στον Παράδεισο, πάντα βλέπω μπροστά μου ότι όλα λαμβάνουν χώρα στο Ritz στο Παρίσι” έλεγε ο Χέμινγουεϊ, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες το “απελευθέρωσε” από τα ναζιστικά στρατεύματα το 1944, την ίδια στιγμή που οι συμπατριώτες του απελευθερώναν την Πόλη του Φωτός, και για να το γιορτάσει ήπιε 51 ντράι μαρτίνι.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ξενοδοχείο είχε επιταχθεί από τις ναζιστικές δυνάμεις και κατέλυαν εκεί διάφορες προσωπικότητες του ναζιστικού καθεστώτος όπως ο Γιόζεφ Γκέμπελς και ο Χέρμαν Γκέρινγκ.

Από τότε το μικροσκοπικό μπαρ στην Place Vendome αποτελεί θρύλο για την νυχτερινή ζωή στην Πόλη του Φωτός και πολλοί θαυμαστές του θρυλικού συγγραφέα προσπαθούν να καθίσουν σε μια από τις 25 θέσεις του και να απολάυσουν τα cocktails του επί χρόνια head bartender Κόλιν Φιλντ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Διαβάστε επίσης: Το αγαπημένο ποτό του Έρνεστ Χέμινγουεϊ και άλλων 9 διάσημων αντρών

Share.

Comments are closed.