Οι αυγουστιάτικές νύχτες, γεμάτες από την αποχαιρετιστήρια μαγεία του καλοκαιριού, είναι ιδανικές για να απολαύσετε ένα ιδιαίτερο κοκτέιλ που συνδυάζει πίκρα και πολυτέλεια.

Εάν είστε λάτρεις της μοναδικής γεύσης και της εξελιγμένης γευστικής εμπειρίας, τα πικρά κοκτέιλ αποτελούν την τέλεια επιλογή για εσάς. Αυτά τα κοκτέιλ δεν είναι μόνο ξεχωριστά για την πικρή τους γεύση, αλλά και για την ικανότητά τους να συνδυάζουν πολυπλοκότητα και κομψότητα, κάνοντάς τα ιδανικά για τις ζεστές νύχτες του Αυγούστου.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο εκλεπτυσμένα πικρά κοκτέιλ του πλανήτη, έτοιμα να απογειώσουν τις βραδιές σας και να δώσουν έναν αέρα πολυτέλειας και ανανέωσης.

Negroni

© Craig Barritt / Getty Images / Ideal Image

Το Negroni είναι το απόλυτο πικρό κοκτέιλ, αγαπημένο στους λάτρεις των cocktails για την έντονη γεύση του. Συνδυάζει τζιν, Campari και γλυκό βερμούτ, δημιουργώντας ένα κοκτέιλ με ισχυρή πίκρα και πλούσιες γεύσεις. Είναι ιδανικό για όσους αναζητούν κάτι απολαυστικά πικρό και αναζωογονητικό.

Υλικά:
– 30 ml τζιν
– 30 ml Campari
– 30 ml γλυκό βερμούτ
– Γαρνιτούρα με φέτα πορτοκαλιού

Δαιδικασία:
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά με πάγο σε ένα ποτήρι ανακάτεμα και στραγγίστε σε ένα ποτήρι με πάγο. Γαρνίρετε με φέτα πορτοκαλιού.

Old Fashioned

© Getty Images / Ideal Image

Το Old Fashioned είναι ένα κλασικό κοκτέιλ που συνδυάζει βότκα ή ουίσκι με ζάχαρη και πικρές σταγόνες. Η απλότητα του συνδυασμού των συστατικών του, μαζί με την πικρή γεύση της σάλτσας, προσφέρει μια αβίαστη κομψότητα.

Υλικά:
– 50 ml ουίσκι (ή βότκα)
– 1 κουταλάκι ζάχαρη
– 2-3 σταγόνες πικρής σάλτσας (π.χ. Angostura)
– Γαρνιτούρα με φέτα πορτοκαλιού και κεράσι

Διαδικασία:
Ανακατέψτε τη ζάχαρη και τις πικρές σταγόνες με λίγο νερό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε το ουίσκι και ανακατέψτε. Σερβίρετε με πάγο και γαρνίρετε με φέτα πορτοκαλιού και κεράσι.

Aperol Spritz

© Getty Images / Ideal Image

Το Aperol Spritz συνδυάζει την πικρή γεύση του Aperol με την αναζωογονητική φρεσκάδα του Prosecco και της σόδας. Αν και ελαφρώς γλυκό, η πικρή γεύση του Aperol ισορροπεί τη γλυκύτητα, κάνοντάς το ιδανικό για ζεστές νύχτες.

Υλικά:
– 60 ml Aperol
– 90 ml Prosecco
– 30 ml σόδα
– Γαρνιτούρα με φέτα πορτοκαλιού

Διαδικασία:
Γεμίστε ένα ποτήρι με πάγο, προσθέστε το Aperol, το Prosecco και τη σόδα. Ανακατέψτε ελαφρά και γαρνίρετε με μια φέτα πορτοκαλιού.

Boulevardier

© Getty Images / Ideal Image

Το Boulevardier είναι η πικρότερη εκδοχή του Negroni, αντικαθιστώντας το τζιν με ουίσκι. Το πλούσιο συνδυασμό πικρών και γλυκών γεύσεων προσφέρει μια έντονη και πολυτελή γευστική εμπειρία.

Υλικά:
– 30 ml ουίσκι
– 30 ml Campari
– 30 ml γλυκό βερμούτ
– Γαρνιτούρα με φέτα πορτοκαλιού

Διαδικασία:
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά με πάγο σε ένα ποτήρι ανακάτεμα και στραγγίστε σε ένα ποτήρι με πάγο. Γαρνίρετε με φέτα πορτοκαλιού.

Campari and Soda

© Getty Images / Ideal Image

Για μια απλή αλλά εξαιρετικά πικρή επιλογή, το Campari and Soda είναι ιδανικό. Το Campari προσφέρει μια καθαρή πικρή γεύση που συνδυάζεται τέλεια με την αναζωογονητική σόδα.

Υλικά:
– 50 ml Campari
– 100 ml σόδα
– Γαρνιτούρα με φέτα λεμονιού ή πορτοκαλιού

Διαδικασία:
Γεμίστε ένα ποτήρι με πάγο, προσθέστε το Campari και συμπληρώστε με σόδα. Ανακατέψτε ελαφρά και γαρνίρετε με φέτα λεμονιού ή πορτοκαλιού.

Negroni Sbagliato

© Getty Images / Ideal Image

Το Negroni Sbagliato είναι μια παραλλαγή του κλασικού Negroni, όπου το τζιν αντικαθίσταται με σπριτς, προσφέροντας μια ελαφρύτερη εκδοχή του αρχικού κοκτέιλ με μια γλυκύτερη και πιο δροσιστική γεύση.

Υλικά:
– 30 ml Campari
– 30 ml γλυκό βερμούτ
– 30 ml Prosecco
– Γαρνιτούρα με φέτα πορτοκαλιού

Διαδικασία:
Συμπληρώστε ένα ποτήρι με πάγο με το Campari και το γλυκό βερμούτ, προσθέστε το Prosecco και ανακατέψτε ελαφρά. Γαρνίρετε με φέτα πορτοκαλιού.

Americano

© Getty Images / Ideal Image

Το Americano είναι ένα ελαφρύτερο πικρό κοκτέιλ που συνδυάζει Campari, γλυκό βερμούτ και σόδα. Εξαιρετικά δροσιστικό και ιδανικό για ζεστές νύχτες, προσφέρει μια μοναδική ισορροπία γεύσεων.

Υλικά:
– 30 ml Campari
– 30 ml γλυκό βερμούτ
– 60 ml σόδα
– Γαρνιτούρα με φέτα πορτοκαλιού

Διαδικασία:
Συμπληρώστε ένα ποτήρι με πάγο με το Campari και το γλυκό βερμούτ, προσθέστε τη σόδα και ανακατέψτε ελαφρά. Γαρνίρετε με φέτα πορτοκαλιού.

Martini

© Adam Berry / Getty Images / Ideal Image

Το Martini είναι ένα εμβληματικό κοκτέιλ που συνδυάζει την πικρή γεύση του ξηρού βερμούτ με την καθαρή αίσθηση του τζιν. Ενώ η συνταγή είναι απλή, η πικρή γεύση του το καθιστά ιδανικό για τις πιο εκλεπτυσμένες νύχτες.

Υλικά:
– 60 ml τζιν
– 10 ml ξηρό βερμούτ
– Γαρνιτούρα με ελιές ή λεμόνι

Διαδικασία:
Ανακατέψτε το τζιν και το ξηρό βερμούτ με πάγο σε ένα ποτήρι ανακάτεμα και στραγγίστε σε ένα ποτήρι martini. Γαρνίρετε με ελιές ή φλούδα λεμονιού.


Διαβάστε επίσης: Το κοκτέιλ που θα σας “δροσίζει” το φετινό καλοκαίρι