Σου δείχνουμε πως να φτιάξεις το υπέρτατο καλοκαιρινό κοκτέιλ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τέσσερα υλικά που μας κάνουν ένα υπέροχο καλοκαιρινό κοκτέιλ.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που προτιμάμε να πίνουμε δροσιστικά κοκτέιλ και ένα από αυτά είναι φυσικά η Margarita. Τα περισσότερα μενού σε μπαρ περιέχουν διάφορες εκδοχές της, ωστόσο η κλασική εκδοχή της βασίζεται στην παράδοση και απαιτεί απλότητα. Θα χρειαστείτε μόνο τέσσερα υλικά για την παρασκευή της: καλή τεκίλα, κουαντρό ή triple sec, χυμό από λάιμ και αλάτι για γαρνιτούρα.

Η Margarita είναι ίσως το πιο εύκολο κοκτέιλ που εφευρέθηκε ποτέ. Λέγεται ότι οφείλει την καταγωγή της στο Μεξικό και συγκεκριμένα στο Kentucky Club της πόλης Χουάρες, όπου ονομάστηκε Daisy και σημαίνει “μαργαρίτα” στα ισπανικά. Ήρθε στην Αμερική μετά το τέλος της Ποτοαπαγόρευσης, μέσω των αμερικανών που πήγαιναν στο Μεξικό για να καταναλώσουν νόμιμα αλκοολούχα ποτά. Δεν έχει χάσει την δημοφιλία της από τότε και παραμένει ένα διαχρονικό κοκτέιλ.

Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να φτιάξετε μια κλασική Margarita:

Υλικά
  • 2 μεζούρες τεκίλα
  • 1 μεζούρα κουαντρό ή triple sec
  • 1 μεζούρα χυμό από λάιμ
  • Αλάτι
Διαδικασία

Ξεκινάμε περνώντας μία φέτα λάιμ στο εξωτερικό μέρος του χείλους του ποτηριού και μετά το βυθίζουμε σε αλάτι, έτσι ώστε το αλάτι να προσκολληθεί στο ποτήρι χωρίς να περάσει μέσα σε αυτό. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ με πάγο και αναδεύουμε καλά για 10 δευτερόλεπτα. Στην συνέχεια στραγγίζουμε περιεχόμενο του σέικερ στο ποτήρι που ετοιμάσαμε. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με μια φέτα λάιμ.

Enjoy!


Διαβάστε επίσης: 5 κοκτέιλ που κάθε άνδρας πρέπει να δοκιμάσει

Share.

Comments are closed.