Σε αυτό το πολυτελές ταξίδι με τρένο η τεκίλα ρέει άφθονη…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα πολυτελές ταξίδι με τρένο, στο οποίο μπορείς να πιείς όση τεκίλα μπορείς, είναι κάτι που θα ήθελαν να βιώσουν πολλοί λάτρεις του αποστάγματος που δημιουργείται από τους ψημένους και ζυμωμένους χυμούς της μπλε αγαύης, ενός μεξικάνικου φυτού με αιχμηρές άκρες που θυμίζει κάκτο.

Φυσικά αυτό δεν είναι αδύνατο, χάρη στο Jose Cuervo Express, γνωστό και ως “τρένο τεκίλα, το οποίο εδώ και 8 χρόνια ξεναγεί τους επισκέπτες στην ανέγγιχτη μεξικάνικη ύπαιθρο, κάνοντας τακτικά δρομολόγια από την Γκουανταλαχάρα στην μικρή πόλη της Τεκίλα, η οποία βρίσκεται στην Μεξικάνικη πολιτεία του Χαλίσκο.

Courtesy of Mundo Cuervo

Το 11ωρο ταξίδι στο vintage τρένο είναι εξίσου θαυμάσιο με τον τελικό προορισμό, και σύμφωνα με τα στοιχεία είναι το βασικό αξιοθέτο για 35.000 επισκέπτες ετησίως. Πρόσφατα αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια νέα εμπειρία, η οποία ονομάζαται Elite και απεθύνεται τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της τεκίλας.

Εκτός από τα κοινά βαγόνια, το τρένο υπάρχει και ένα premium βαγόνι με επένδυση από ξύλο, το οποίο είναι γνωστό και ως Elite Wagon. Το πολυτελές βαγόνι διαθέτει παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, προσφέροντας “μεθυστική” θέα στην μεξακάνικη ύπαιθρο, ξεχωριστούς χώρους lounge και ένα ανοιχτό μπαρ εφοδιασμένο με τις premium τεκίλες Reserva de la Familia, Maestro Dobel, Gran Centenario και 1800. Για όσους το παρακάνουν με την τεκίλα, υπάρχουν επίσης ρούμι, βότκα, ουίσκι και μια νέα σειρά από κοκτέιλ σχεδιασμένα αποκλειστικά για την εμπειρία.

Courtesy of Mundo Cuervo

Η διαδρομή περιλαμβάνει επίσης και μια εκπαιδευτική γευσιγνωσία τριών διαφορετικών ποτηριών, καθοδηγούμενη από έναν master tequilier (σομελιέ της τεκίλας) με τις κορυφαίες προσφορές της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τοπικά σνακ και συμμετέχουν σε ψυχαγωγικά δρώμενα που πραγματοποιούνται όπως παιχνίδια με mariachi του Μεξικού. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το παλαιότερο οινοπνευματοποιείο στη Λατινική Αμερική, το “La Rojeña” του Jose Cuervo, και να περπατήσουν μέσα από τα χωράφια αγαύης, εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Η όλη εμπειρία της Elite κοστίζει περίπου 166 δολάρια ανά άτομο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Διαβάστε επίσης: Καταρρίπτουμε 5 μύθους για την Τεκίλα

Share.

Comments are closed.