Μπορεί ένα μενού κοκτέιλ να προσομοιώνει πραγματικά αναμνήσεις;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επισκεφθήκαμε το Marylebone για μια αλκοολική οδύσσεια …

Όπως και οι προκάτοχοί του “LOL” και, το χειρότερο όλων “IRL”, το hashtag #thatmomentwhen έχει κάνει κάπως τη μετάβαση από τα πληκτρολόγια οθόνης μας σε κοινή γλώσσα. Στην πραγματικότητα, η φράση χρησιμοποιείται τώρα τόσο ευρέως ώστε έδωσε έμπνευση στο κοκτέιλ μενού “Moments” του bar Artesian στο Langham.

Το μενού είναι το πνευματικό παιδί του επικεφαλή μπάρμαν Remy Savage και της διευθύντριας Anna Sebastian, στους οποίους ανατέθηκε το δύσκολο έργο να ξαναφτιάξουν το μπαρ, μετά τη δραματική πτώση του από την κορυφή της λίστας του «Καλύτερου Παγκοσμίου Μπαρ» το 2016.

Η ιδέα τους ήρθε επειδή ήθελαν να σχεδιάσουν ένα μενού που θα ανακαλέσει τις πιο σημαντικές αναμνήσεις που έχει ο άνθρωπος. Αυτό που έκαναν ήταν μια ευρέως διαδεδομένη δημοσκόπηση, για να προσδιορίσουν ποια γεύση μπορεί να έχουν αυτές οι αναμνήσεις. Το αποτέλεσμα είναι ένα μενού από 17 ποτά, με παρασκευάσματα τόσο επιδέξια δημιουργημένα για την παροχή πύλων γευσιγνωσίας.

Επισκεφθήκαμε το μπαρ που φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Langham στην περιοχή Marylebone, για να ανακαλύψουμε αν ένα μενού ποτών μπορεί πραγματικά να αποδειχθεί ότι είναι μια κάψουλα χρόνου.

Με λίγα λόγια

Ένα βραβευμένο μπαρ που ανακατεύει το μενού του για να προσφέρει μια αλκοολική οδύσσεια, με κοκτέιλ που έχουν σχεδιαστεί για να δοκιμάσουν τις πιο σημαντικές στιγμές της ανθρώπινης ζωής. Σας ενθαρρύνουμε να διαβάσετε με ανοιχτό μυαλό …

Τι γιορτάζουμε;

Δεδομένης της φύσης αυτού του μοναδικά νοσταλγικού κοκτέιλ μενού, σε συνδυασμό με τους ρομαντικούς εσωτερικούς χώρους του David Collins, το Artesian στο Langham μπορεί να είναι το καλύτερο σημείο στο Λονδίνο για να γιορτάσετε ένα σημαντικό ορόσημο ή επέτειο.

Το μπαρ είναι ίσως ιδανικό για μια ρομαντική βραδιά για δύο, σε αντίθεση με μια θορυβώδη μάζωξη, δεδομένης της οικειότητας του χώρου.

‘…You Fell in Love’ cocktail

Ποιο είναι το vibe;

Οι εντυπωσιακοί εσωτερικοί χώροι με επένδυση από δέρμα συνδυάζουν τα στοιχεία του Oriental με το βικτωριανό ειδύλλιο και το προσωπικό σας καλωσορίζει με μεγάλη θέρμη και οικειότητα.

Το αριστοτεχνικό αποτέλεσμα εδώ είναι ότι αισθάνεστε ταυτόχρονα σαν να είστε ένα λαμπερό πάρτυ του Jay Gatsby, ενώ ταυτόχρονα αισθάνεστε σαν να έχετε κάνει ένα ταξίδι στον τοπικό σας μπαρ.

Τι πρέπει να πιώ;

Τα κοκτέιλ είναι τόσο απίστευτα διαφορετικά, που ανεξάρτητα από το ποιο αλκοόλ προτιμάτε ως βασικό συστατικό του κοκτέιλ σας, υπάρχει ένα ποτό στο μενού για να σας ικανοποιήσει. Εντούτοις, ενθαρρύνουμε έντονα τον πειραματισμό, καθώς το μενού δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια εντυπωσιακή εμπειρία – και, ειλικρινά, μπορείτε να πάρετε ένα καλό Gin με Tonic οπουδήποτε.

Τουλάχιστον μία φορά, πρέπει να δοκιμάσετε το πρώτο κοκτέιλ στο μενού ‘..It All Began’. Με μια μυρωδιά κυριολεκτικά επιμελημένη για να προσομοιώνει την αίσθηση του ανθρώπινου δέρματος (είναι ακόμα πιο περίεργο από ό,τι ακούγεται), αυτό το κοκτέιλ φτάνει σε ένα πιάτο ως πέντε υγρές μπάλες τυλιγμένες σε έναν τύπο μεμβράνης.

‘…It All Began’ cocktail

Γαρνιρισμένο με διαφορετικά βότανα, αυτό το κοκτέιλ θα μπορούσε ίσως εύκολα να έχει τίτλο «… Φάγατε το πρώτο σας στρείδι», επειδή απλά δεν υπάρχει ένας κομψός τρόπος για να τα βάλετε στο στόμα σας.

Ενώ ήταν νόστιμα, καθώς πίναμε μέσα από το μενού, δεν είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι τα κοκτέιλ πραγματικά θυμίζουν τις αναμενόμενες αναμνήσεις. Για μερικούς, ασφαλώς, ίσως ο συνδυασμός St-Germain Elderflower Liqueur, Pear Perrier-Jouet Champagne και Le Coeur De Jade πραγματικά σας θυμίζουν τότε που είχατε το πρώτο σας παιδί. Ωστόσο, άλλοι ίσως είναι πιο γρήγοροι στο να επισημάνουν τις νότες της Crayola και των Playdough ως τα καλύτερα συστατικά για αυτό το σκοπό.

Ήμασταν και πάλι σε αυτό το concept καθώς δοκιμάσαμε το ‘You Rode Your First Bike’, το οποίο έρχεται με μια συνοδευτική σάλτσα σιδήρου, για να προσομοιωθεί η γεύση του αίματος σαν να είχατε πέσει σε λακούβα.

Η πιο ακριβής μεταφορά όμως ήρθε με το’… Your Heart Was Broken’ , που συνοδεύεται από τις πολύ οικείες γεύσεις πικρής σοκολάτας και αλκοόλ, αρκετά ισχυρές ώστε να σας φέρει στο σημείο να κάνετε κακές τηλεφωνικές κλήσεις προς την πρώην σας στις 2 το πρωί.

Αν σχεδιάζετε να πνίξετε τη θλίψη σας, μια γουλιά θα σας καθησυχάσει απο αυτη την εμπειρία σας. Και θα σας κάνει να πάρετε κάποιες τρομερές αποφάσεις

Τιμή για δύο

Ένα βράδυ στο Artesian μπορεί να συνοψιστεί καλύτερα στα λόγια του F. Scott Fitzgerald: “here’s to alcohol, the rose coloured glasses of life”.

Για δυο κοκτέιλ, και μια επιλογή από (απίστευτα καλά) σνακ μπαρ, αναμένεται να πληρώσετε £ 90.

Share.

Comments are closed.