Μια νέα σειρά για το street food έρχεται στο Netflix

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Από τους δημιουργούς του Chef’s Table, έρχεται μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ η οποία αναδεικνύει τους ντόπιους ήρωες του street food στην Ταϊλάνδη, την Ινδία, την Ταϊβάν, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, τη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ.

Το fine dining των εστιατορίων με αστέρια Michelin είναι για πολλούς ντεμοντέ. Όπως αποδεικνύεται απο την εκρηκτική δημοφιλία του street food, το καλό φαγητό αυτές τις μέρες μπορεί να βρεθεί σε καντίνες και καροτσάκια τα οποία είναι κρυμμένα σε εξωτερικούς χώρους, το οποίο είναι προετοιμασμένο απο οικογένειες που έχουν δεκαετίες εμπειρίας πίσω τους και όχι μια μοναδική εμπειρία σε κάποια σχολή μαγειρικής. Η νέα σειρά του Netflix λέει τις ιστορίες αυτών των σεφ, καθώς μαγειρεύουν μια εκθαμβωτική σειρά από noodles, σούπες και σνακ στους δρόμους εννέα ασιατικών χωρών.

Κάθε επεισόδιο του Street Food επικεντρώνεται σε έναν απο τους εννέα προορισμούς και παρουσιάζει τρεις ή τέσσερις τοπικές διασημότητες που στην πραγματικότητα έχουν αστέρια Michelin. Η σειρά ξεπερνά το ίδιο το φαγητό, καθώς διερευνά το πάθος και την κίνηση πίσω από τους πολύχρωμους χαρακτήρες που τροφοδοτούν τους δρόμους της Ασίας, απο τον 100ντάχρονο Mbah Lindu, ο οποίος σερβίρει στιφάδο jackfruit στην Ινδονησία, στον 87χρονο Master Tang απο την Σιγκαπούρη, ο οποίος ήταν επικεφαλής σεφ και εκπαιδευτής στην κινεζική αλυσίδα εστιατορίων Crystal Jade για 17 χρόνια, και ήταν γνωστός για τη δημιουργία των διάσημων wonton noodles και της σάλτσας τσίλι.

Οι άνθρωποι αγαπούν τις εκπομπές μαγειρικής και ενώ μερικές απο αυτές άφησαν τον κόσμο να ρίξουν μια ματιά στον κόσμο του fine dining, το Street Food επιδιώκει να αξιοποιήσει την όρεξή μας για αυθεντικό και προσιτό φαγητό. Και τα εννέα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα στο Netflix από τις 26 Απριλίου. Καλύτερα να μην τα παρακολουθήσετε με άδειο στομάχι!

Share.

Comments are closed.