Μια μοναδική συλλογή κρασιών για τους λάτρεις του Rolex 24 at Daytona

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χρειάζεται να έχεις ένα εξαιρετικά μεγάλο ταλέντο για να κερδίσεις έναν από τους σημαντικότερους αγώνες αυτοκινήτων στον κόσμο, το Rolex 24 at Daytona – ή, πιο απλά, οι 24 ώρες της Daytona, ο θρυλικός αγώνας αντοχής στην ένδοξη παραλία της Florida των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Για να μάθετε περισσότερα απλά ρωτήστε τον Kevin Buckler – το έχει κάνει τέσσερις φορές και έχει τα ειδικά χαραγμένα ρολόγια του νικητή για να το αποδείξει. Το 1995, ο Buckler εισήλθε στην ειδικά κατασκευασμένη Porsche 911 του, για να διαγωνιστεί στο Grand Prix της Καλιφόρνιας, κερδίζοντας την πρώτη θέση στον αγώνα – η πρώτη απο τις 100 που θα έρχονταν.

Το 2002, ο Buckler και η σύζυγός του Debra ίδρυσαν ένα boutique οινοποιείο με την ονομασία Adobe Road στην κομητεία Σονόμα της Καλιφόρνια, εφαρμόζοντας την αποφασιστικότητα που χρειάζεται στον αγωνιστικό χώρο ώστε να γίνει επιτυχημένο. Τώρα, ο Buckler συγχωνεύει τα δύο του πάθη με τη νέα σειρά Racing της Adobe Road με κρασιά “υψηλών-οκτανίων”.

Τα τέσσερα κόκκινα μίγματα εξαιρετικής ποιότητας, εμπνέονται από τις στιγμές στις αγωνιστικές πίστες και την αγάπη του Buckler τόσο για τα γρήγορα αυτοκίνητα όσο και για τα εκλεκτά κρασιά. Κυκλοφόρησαν στο φετινό Rolex 24 at Daytona, με τις ασυνήθιστες ετικέτες και τις συσκευασίες να κάνουν τα μπουκάλια πολύ ξεχωριστα.

Το Shift (55 δολάρια) είναι το πιο cool της σειράς.Το μείγμα απο τα Zinfandel, Barbera, Grenache, Petite Sirah και Carignane έρχεται σε ένα μπουκάλι με μια μεταλλική ετικέτα που μοιάζει με ένα vintage, λεβιέ ταχυτήτων και έναν φελλό που αναγράφονται πάνω του οι ταχύτητες ενός 5τάχυτου αυτοκινήτου. Το 24 (66 δολάρια) είναι ένα Rhone-style μείγμα απο Grenache, Mourvedre, και Syrah, με Malbec για μια πιο πικάντικη γεύση και χαρακτήρα. Η ετικέτα του κρασιού απεικόνίζει ένα μεταλλικό ρολόι Rolex Daytona, όπως τα ρολόγια που απονέμονται στους νικητές του αγώνα.

Το Redline (35 δολάρια), διαθέτει μια μεταξοτυπία με ένα vintage στροφόμετρο ως ετικέτα, η οποία αντιπροσωπεύει την πρώτη νίκη του Kevin και είναι ένα μείγμα απο Cabernet Sauvignon, Zinfandel, Syrah, Petite Sirah και Malbec. Τέλος, το Apex (76 δολάρια) είναι ένα μείγμα απο Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot και Petite Sirah, έχοντας το κορυφαίο τμήμα μιας πίστας ως ετικέτα.

Τα τέσσερα κρασιά της σειράς Racing θα πωλούνται ξεχωριστά, αλλά και ως πλήρες σύνολο σε ένα custom κουτί.

“Η αντοχή σε έναν αγώνα αυτοκινήτων έχει να κάνει καθαρά με την μελέτη,” λέει ο Buckler. “Είναι αυτό που μπορεί να σε πάει πίσω, να σε οδηγήσει μπροστά και αυτό που μπορεί να σε βγάλει εκτός αγώνα, είναι αυτό που μπορείς να κάνεις και να προετοιμαστείς ώστε να είσαι έτοιμος για κάτι τέτοιο. Αν γυρίσετε πίσω βλέποντας την ιστορία και τα στατιστικά, δεν είναι πάντα το ταχύτερο αυτοκίνητο που κερδίζει. Όλα έχουν να κάνουν με την επιβίωση και τον οδηγό που παίζει όλα του τα χαρτιά σε συνδυασμό με την ταχύτητα, την δεξιότητα, την εξαιρετική προετοιμασία, αλλά και το ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις «πληγές από την μάχη».”

Ο Buckler εξηγεί: “Αυτός ήταν ο λόγος που μου έδωσε την έμπνευση για το κρασί “The 24″ της σειράς Racing, το οποίο αποτίει φόρο τιμής στην τελειότητα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας την ικανότητα να προετοιμαστείς για τον αγώνα και να μην κάνεις λάθη για 24 ώρες”. Και έτσι κερδίζεις το ρολόι.

“Ξεκίνησα στον συγκεκριμένο αγώνα το 1995, και ήμουν οδηγός μιας άλλης ομάδας εκείνο το έτος, αλλά ήταν η στιγμή που “κόλλησα” με αυτό τον αγώνα”, αναφέρει ο Buckler. “Ο αγώνας της Daytona απο εκείνη την στιγμή έγινε η αποστολή μου, γιατί ήξερα πόσο σημαντικό ήταν να κερδίσω και πόσο δύσκολη ήταν η πρόκληση.” Η ιστορία για το “ρολόι” είναι κάπως θρυλική και όλοι οι οποίοι αγωνίζονταν ήθελαν “το ρολόι, αλλά μόνο λίγοι είχαν το προνόμιο να κερδίσουν έναν Daytona.”

Ο Buckler το έχει κάνει τέσσερις φορές. “Είναι αστείο να ξοδέψεις μια μικρή περιουσία για να κερδίσεις “το ρολόι”, ενώ θα ήταν πολύ πιο οικονομικό να πάς να αγοράσεις ένα Daytona, αλλά δεν είναι το ίδιο. Τα φοράω καθημερινά με υπερηφάνεια και συνήθως φοράω αυτό απο το 2002 – την πρώτη μου νίκη και το πρώτο από τα τέσσερα ρολόγια που κέρδισα.

Share.

Comments are closed.