Επειδή είσαι αμετανόητος εργένης, και πολύ καλά κάνεις, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει η διατροφή σου να βασίζεται στο delivery, στον φούρνο της γειτονιάς ή στα ταπεράκια της μαμάς.
Ακόμα και αν είσαι άσχετος με την μαγειρική και θεωρείς ότι η κουζίνα στο σπίτι σου είναι απλά διακοσμητική, σου έχουμε μια εύκολη συνταγή για τυρόπιτα, η οποία γίνεται χωρίς φύλλο και είναι ιδανική για εργένηδες και για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο για μαγείρεμα.
Αν λοιπόν θέλεις να σταματήσεις να τρως απ’ έξω ή σκοπεύεις να βάλεις την μαγερική στην καθημερινότητα σου, σου εγγυόμαστε ότι η παρακάτω συνταγή, αν και δεν θα σε κάνει MasterChef, σίγουρα θα σε αποζημιώσει.
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο
- 5 αυγά
- 5 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 350 γρ. φέτα
- 350 γρ. γραβιέρα
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. σουσάμι
Διαδικασία
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο.
Μόλις κρυώσει λίγο το βούτυρο, ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και τα αυγά (αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει λίγο) και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε ένα μπόλ τρίβουμε τα τυριά και προσθέτουμε το μείγμα (βούτυρο-γιαούρτι-αλεύρι-αυγά), ανακατεύοντας πολύ καλά.
Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα μικρό στρογγυλό ταψακι περίπου 20-22 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
Πασπαλιζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στους 200οC για 20-25 λεπτά, έως ότου ροδίσει η τυρόπιτα.
Ξεφουρνίζουμε την τυρόπιτα κι αφού κρυώσει λίγο, χαράζουμε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο από τον chef Γιώργο Παπαστάθη
Διαβάστε επίσης: Κρητική καρμπονάρα για… ψαγμένους