Κρητική καρμπονάρα για… ψαγμένους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κρητική καρμπονάρα για ψαγμένους ή αλλιώς σκιουφιχτά ζυμαρικά με απάκι, μανιτάρια πλευρωτους, κρέμα γαλακτος και φρέσκο θυμάρι.

Υλικά (για 4 άτομα)
  • 400 γρ. σκιουφιχτά ζυμαρικά
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 200 γρ. απακι (καπνιστό χοιρινό Κρήτης) κομμένο σε κυβακια
  • 200 γρ. μανιτάρια πλευρωτους κομμένα σε κυβακια
  • 50 ml ρακή
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 5-6 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. φρέσκια μυζήθρα
Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σκιουφιχτά για 7-8 λεπτά, και στην συνέχεια τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε.

Σε μία μεσαία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και όταν κάψει ρίχνουμε το απάκι και τα μανιτάρια πλευρώτους.

Τα αφήνουμε να σωταριστούν και τα σβήνουμε με τη ρακή

Όταν εξατμιστεί η ρακή προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε στο μίγμα μας τα σκιουφιχτά, ανακατεύουμε καλά για 5 λεπτά πάνω στη φωτιά και αποσύρουμε.

Εκτός φωτιάς ρίχνουμε την φρέσκια μυζήθρα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Αν θέλουμε στολίζουμε το πιάτο μας με δύο κλωναρακια θυμάρι.

Κρητική καρμπονάρα από τον chef Γιώργο Παπαστάθη.

 

Share.

Comments are closed.