Η λίστα με τις κορυφαίες κουζίνες στον κόσμο – Στην 2η θέση η Ελλάδα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της χρονιάς, το TasteAtlas, ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς οδηγούς με επίκεντρο το φαγητό, έδωσε στην δημοσιότητα την λίστα με τις καλύτερες παραδοσιακές κουζίνες στον κόσμο για το 2022.

Συγκεντρώνοντας αυθεντικές συνταγές, κριτικές και ερευνητικά άρθρα σχετικά με δημοφιλή συστατικά και πιάτα, το TasteAtlas δημιούργησε μία εκτενή λίστα που περιλαμβάνει τις καλύτερες και τις χειρότερες κουζίνες σε όλο τον κόσμο.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ιταλία με την πίτσα, το prosciutto toscano, το ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι και την παρμεζάνα να συγκεντρώνουν την μεγαλύτερη βαθμολογία.

Την δεύτερη θέση της λίστας καταλαμβάνει η Ελλάδα με το καλαματιανό λάδι, τα φιστίκια Αιγίνης, το βινσάντο Σαντορίνης, τη μπουγάτσα και τον ντάκο να θεωρούνται τα κορυφαία βάση βαθμολογίας. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Ισπανία, ενώ, αμφιλεγόμενα, στο τέλος της λίστας των 95 συμμετοχών βρέθηκαν η καναδική, η λετονική, η μαροκινή και η νορβηγική κουζίνα.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η αμερικανική κουζίνα κατέλαβε την όγδοη θέση στη λίστα, ξεπερνώντας τόσο τη γαλλική όσο και την κινεζική κουζίνα παρά τις εκτεταμένες γαστρονομικές προοπτικές τους.

Δείτε παρακάτω την λίστα με τις καλύτερες κουζίνες στον κόσμο για το 2022.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του TasteAtlas εδώ.


Διαβάστε επίσης: Τα πέντε κοκτέιλ που κάθε gentleman πρέπει να δοκιμάσει

Share.

Comments are closed.