Godfather: Το κοκτέιλ που φοράει κοστούμι και μιλάει ψιθυριστά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπάρχουν ποτά που δημιουργήθηκαν για να κάνουν εντύπωση κι άλλα που γεννήθηκαν για να αφήσουν ίχνη. Το Godfather ανήκει αναμφισβήτητα στη δεύτερη κατηγορία: ένα κοκτέιλ λιτό, μετρημένο, αλλά με χαρακτήρα τόσο δυνατό όσο και το όνομά του.

Στην καρδιά του, το Godfather είναι ένας διάλογος ανάμεσα σε δύο φωνές: τη δυνατή, καπνιστή ένταση του σκωτσέζικου ουίσκι και τη ζεστή, αμυγδαλένια γλύκα του αμαρέτο. Όπως ακριβώς ένας Δον μιλάει στο σκοτάδι, χωρίς περιττές λέξεις, έτσι κι αυτό το ποτό δεν χρειάζεται περίτεχνες τεχνικές για να επιβληθεί — μόνο ποιότητα και σωστές αναλογίες.

Η ιστορία του Godfather

© Getty Images / Ideal Image

Η καταγωγή του Godfather δεν είναι ακριβώς χαραγμένη σε πέτρα. Πρώτη φορά εμφανίζεται το 1976 στο βιβλίο “Brian’s Booze Guide” του Brian F. Rea. Ωστόσο, ο θρύλος το συνδέει με την ταινία-φαινόμενο “The Godfather” του 1972 και ειδικότερα με τον Μάρλον Μπράντο — αν και οι αναφορές αυτές δεν έχουν επίσημη επιβεβαίωση.

Σίγουρα όμως, είτε προοριζόταν είτε όχι, το ποτό ενσωματώνει ιδανικά τη φιλοσοφία του: δύναμη, ισορροπία, και μια δόση μυστικισμού.

Συνταγή

Για να φτιάξεις ένα Godfather χρειάζεσαι μόνο δύο υλικά:

  • 45 ml Σκωτσέζικο ουίσκι (blended ή ελαφρύ single malt)
  • 15 ml Αμαρέτο (το κλασικό ιταλικό λικέρ αμυγδάλου)

Εκτέλεση:

Ρίξε τα υλικά σε ένα χαμηλό ποτήρι γεμάτο πάγο και ανακάτεψε απαλά. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο — ούτε σέικερ, ούτε γαρνιτούρες. Η μαγεία βρίσκεται στην απλότητα.

Tip: Αν θες το ποτό σου πιο ξηρό και δυνατό, μείωσε λίγο το αμαρέτο. Αν προτιμάς πιο γλυκιά αίσθηση, πρόσθεσε μερικές σταγόνες παραπάνω.

Γιατί να το επιλέξεις;

Το Godfather είναι η ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τα straight ποτά αλλά θέλουν κάτι λίγο πιο περίπλοκο χωρίς να αποχωριστούν τη δύναμη του ουίσκι. Είναι τέλειο για αργά βράδια, σοβαρές συζητήσεις ή προσωπικές στιγμές στο μπαρ — ένα κοκτέιλ που “φοράει” την υπογραφή σου κάθε φορά που το παραγγέλνεις.


Διαβάστε επίσης: 5 στυλ ομελέτας που πρέπει να δοκιμάσεις

Share.

Comments are closed.