Ένας σεφ που κάποτε σέρβιρε πιάτα 300 δολαρίων, τώρα μαγειρεύει πιάτα 3 δολαρίων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο σεφ Dan Giusti, ο οποίος πριν πέντε χρόνια ήταν σεφ στο Noma της Κοπεγχάγης – βραβεύτηκε πολλές φορές ως το “καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο” -, σήμερα σερβίρει γεύματα 3 δολαρίων σε μικρά παιδάκια, σε δημόσια σχολεία στο Κονέκτικατ και στην Νέα Υόρκη.

Ο διάσημος σεφ, ο οποίος κάποτε δημιουργούσε μοναδικά πιάτα αξίας άνω των 300 δολαρίων, πλέον διευθύνει μια εταιρεία η οποία εκπαιδεύει σεφ και εργαζόμενους σε σχολεία, προκειμένου να ετοιμάζουν καθημερινά γεύματα για 3.500 μαθητές στο Κονέκτικατ και το Μπρονξ της Νέας Υόρκης.

“Είναι η πρώτη φορά στην ζωή μου, που πραγματικά μαγειρεύω για άλλους ανθρώπους”, δήλωσε ο σεφ στο Insider. “Όταν μαγειρεύεις για κάποιον περιστασιακά, μπορείς να τον εκπλήξεις με πράγματα, να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για τα υλικά, και φυσικά το φαγητό δεν πρέπει να είναι απαραίτητα υγιεινό. Όταν μαγειρεύεις για κάποιον κάθε μέρα, στην ουσία τον ταΐζεις”.

Ο ίδιος προσπάθησε να βρει τρόπους να κάνει τα πιάτα του πιο θελκτικά, καθώς υπάρχουν πολλά πράγματα που τα παιδιά δεν θέλουν ή αρνούνται να φάνε.

“Είναι πέντε ετών, έχουν τέσσερα δόντια και έχουν 10 λεπτά για να φάνε”, δήλωσε ο Giusti για τους νέους πελάτες του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χειρότερη ημέρα, ήταν των Ευχαριστιών, καθώς σέρβιραν σάντουιτς με γαλοπούλα, το οποίο είχε μέσα σάλτσα από κράνμπερι. “Μπορεί να αρέσει στους μεγαλύτερους, ωστόσο τα παιδιά θέλουν πιο απλά πράγματα” είπε ο Giusti. “Τα παιδιά που τρώνε σάντουιτς γαλοπούλας, θέλουν μόνο γαλοπούλα και μια φέτα τυρί. Ως σεφ, συνήθως θα πεις: ‘μα πρέπει να βάλουμε και κάτι άλλο’. Αλλά γιατί;”

Ο Giusti δεν είναι ο τύπος που θα πει σε ένα παιδί ότι πρέπει να φάει αυτό ή να δοκιμάσει κάτι, και ελπίζει ότι τα παιδιά θα αρχίσουν να πειραματίζονται, με τους δικούς τους όρους. “Νομίζω ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν αρκετές επιλογές στο φαγητό, ώστε κάποια μέρα να πουν ΄θέλω να δοκιμάσω κάτι νέο'”.

Διαβάστε επίσης: Το πιο ακριβό μπέργκερ που έχει παρασκευαστεί ποτέ!

Share.

Comments are closed.