Ένα αινιγματικό μπαρ διακοσμημένο με περισσότερα από 1.200 έντομα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο διάσημος mixologist και “βασιλιάς των κοκτέιλ”, Joseph Boroski, ο οποίος κατάγεται από την Νέα Υόρκη και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στο είδος του, προσφατα άνοιξε το τρίτο του μπαρ J Boroski στην Ασία, και συγκεκριμένα στη Σαγκάη.

Το νέο μπαρ, το οποίο σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Atelier XY, αντικατοπτρίζει την αγάπη του ιδιοκτήτη του για τα έντομα. Βρίσκεται στην περιοχή French Concession, η οποία καταλήφθηκε και κυβερνήθηκε από την Γαλλία, από το 1849 έως το 1943. Τις τελευταίες δεκαετίες, η περιοχή έχει αναπτυχθεί και τώρα φιλοξενεί πολλά εστιατόρια, μπουτίκ και μπαρ.

Η είσοδος του μπαρ βρίσκεται στην οδό Fumin Lu και γίνεται μέσω μιας μαύρης πόρτας. Όταν η πόρτα ανοίξει, οι πελάτες ανεβαίνουν μια σκοτεινή σκάλα που οδηγεί στον δεύτερο όροφο. Στον κύριο χώρο του J Boroski κυριαρχεί ένα μπαρ 12 μέτρων από μαόνι, επικεφαλής του οποίου είναι ο Mark Lloyd, βραβευμένος μπάρμαν από τη Σκωτία με πτυχίο στην χημεία.

Στον τοίχο πίσω από τον πάγκο και στην οροφή του μπαρ είναι τοποθετημένα σκαθάρια μέσα σε τετράγωνα πλαίσια από ξύλο τικ – συνολικά υπάρχουν 1.254 -, ενώ κεχριμπαρένια φώτα φωτίζουν τα μπουκάλια των ποτών, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την αίσθηση ζεστασιάς.

Στον τοίχο απέναντι από το πάγκο υπάρχει ένας γυάλινος τοίχος, στο κέντρο του οποίου εκτείνεται μια σειρά από διαφανή μπλοκ που περιέχουν 42 διατηρημένες μαύρες ταραντούλες Ταϊλάνδης. Υπάρχουν επίσης ενσωματωμένα συρτάρια από μαύρο σίδηρο, που όταν τραβηχτούν αποκαλύπτονται και άλλα δείγματα ταριχευμένων εντόμων. Αυτά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από τους όρθιους πελάτες και ως stand.

Στο μπαρ υπάρχουν επίσης και δύο ιδιωτικοί χώροι, ο The Chamber που βρίσκεται πίσω από έναν γυάλινο τοίχο και περιλαμβάνει άνετες δερμάτινες πολυθρόνες και τραπεζάκια, αλλά και το The Butterfly Room, προς στο τέλος του μπαρ.

Σίγουρα είναι μια φανταστική εμπειρία για τους λάτρεις των κοκτέιλ, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να δουν συναρπαστικές διαδικασίες παρασκευής και να απολαύσουν μοναδικά κοκτέιλ.


Διαβάστε επίσης: Μια “Βίβλος” για τα κρασιά από τον καλύτερο σομελιέ του κόσμου

Share.

Comments are closed.