Αυτό ήταν το αγαπημένο κοκτέιλ της Βασίλισσας Ελισάβετ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το αγαπημένο κοκτέιλ της Βασίλισσας Ελισάβετ περιλαμβάνει το αριστοκρατικό λικέρ Dubonnet Rouge που λίγοι άνθρωποι έχουν στο σπίτι, οι πωλήσεις του οποίου αυξήθηκαν κατά 465% σε ορισμένα καταστήματα μετά το θάνατο της.

Η ίδια συνήθιζε να απολαμβάνει το συγκεκριμένο απεριτίφ πριν από το δείπνο, μια συνήθεια που σύμφωνα με αναφορές απέκτησε από την μητέρα της, η οποία το προτιμούσε σερβιρισμένο με πάγο.

© Getty Images / Ideal Image

Το Dubonnet Rouge δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1840 για να κάνει την κινίνη (που χρησιμοποιούνταν ως θεραπεία για την ελονοσία) πιο υποφερτή για τα Γαλλικά στρατεύματα της Λεγεώνας των Ξένων, σύμφωνα με το Drink of the Week.

Σύμφωνα με το ABC, η συνταγή της Βασίλισσας είναι η εξής: δύο μέρη Dubonnet Rouge και ένα μέρος τζιν Gordon. Στη συνέχεια ανακατεύετε τα δύο υλικά και τα στραγγίζετε σε ένα παγωμένο ποτήρι. Για να ολοκληρώσετε το κοκτέιλ προσθέτετε ακριβώς δύο κύβους πάγου και γαρνίρετε με μία φλούδα λεμονιού.

Αυτό ήταν ένα από τα αγαπημένα κοκτέιλ την βασίλισσας αναφέρει η Daily Mail, αλλά δεν είναι το μόνο ποτό που ήταν γνωστό ότι απολάμβανε. Λέγεται ότι πολλές φορές έπινε ένα ποτήρι κρασί με το μεσημεριανό της γεύμα και δεν την πείραζε ένα Martini ή μια σαμπάνια το βράδυ.

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο κοκτέιλ έχει κερδίσει την εύνοια όσων θέλουν να απολαύσουν ένα ποτό με χαμηλότερο ποσοστό αλκοόλ (έχει 14%), ενώ έχει γίνει επίσης μία μοντέρνα επιλογή για όσους λατρεύουν το Nergoni.


Διαβάστε επίσης: Δείτε τα ρολόγια της βρετανικής βασιλικής οικογένειας

Share.

Comments are closed.