Αυτές είναι οι 7 πιο ακριβές μπύρες στον κόσμο!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η μπύρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά στον κόσμο και συναντάται σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές και είδη. Η βιομηχανία παραγωγής μπίρας είναι σήμερα πολύ ανεπτυγμένη περιλαμβάνοντας αρκετές και οικονομικά ισχυρές πολυεθνικές εταιρείες. Αν και οι έλληνες προτιμάνε γενικότερα το κρασί, η μπύρα έρχεται δεύτερη στις προτιμήσεις τους.

Η κατανάλωση μπύρας μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνήθεια ανάλογα με το εμπορικό σήμα. Ορισμένα μπουκάλια σε αυτή την λίστα μπορεί να κοστίζουν χιλιάδες δολάρια, πολύ περισσότερο από ένα φανταχτερό μπουκάλι κρασί. Αλλά τι κάνει μια μπύρα να είναι τόσο ακριβή;

Οι περισσότερες μπύρες που θα δείτε παρακάτω είναι περιορισμένης παραγωγής και πολύ σπάνιες, με αποτέλεσμα η αξία τους να είναι πολύ μεγαλύτερη από άλλες μπύρες ευρείας κατανάλωσης.

Δείτε παρακάτω τις πιο ακριβές μπύρες στον κόσμο.

Samuel Adams Utopia – 200 δολάρια

Το 2007 ο παραγωγός μπύρας Samuel Adams κυκλοφόρησε την πολυτελή μπύρα Utopia, η οποία κοστίζει 200 ​​δολάρια, ενώ μπορεί να κοστίζει περισσότερο σε site δημοπρασιών. Αυτή η μπύρα κυκλοφορεί μόνο κάθε δύο χρόνια. Η τελευταία φορά ήταν το 2017, οπότε οι λάτρεις της μπύρας ίσως δουν αυτό το φανταχτερό χρυσό μπουκάλι στην αγορά και πάλι φέτος.

Η μπύρα ωριμάζει για δεκαοχτώ ολόκληρα χρόνια σε βαρέλια που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή μπράντι, μπέρμπον και φίνου σκοτσέζικου ουίσκι. Είναι ιδανική για κάποιον που του αρέσει το κονιάκ και πίνεται σε θερμοκασία δωματίου.

Schorschbock 57 – 275 δολάρια

Η Schorschbock 57 από την Schorschbräu είναι η ακριβότερη μπύρα που παράγεται στη Γερμανία και ένα φιαλίδιο των 375 ml κοστίζει 275 δολάρια. Θεωρήθηκε επίσης η ισχυρότερη μπύρα στον κόσμο καθώς έχει 57% ABV. Ήταν μια περιορισμένη έκδοση και μόνο 36 μπουκάλια κυκλοφόρησαν στην αγορά το 2011.

Οι τυχεροί που την δοκίμασαν την περιέγραψαν ως “καπνιστή, με έντονη τη γεύση των ξηρών καρπών και απίστευτα δυνατή”.

Jacobsen Vintage No. 1 – 400 δολάρια

Η Jacobsen Vintage Νο 1 για ένα μικρό διάστημα κατείχε τον τίτλο της πιο ακριβής μπύρα στον κόσμο. Αυτή η μπύρα παράγεται μόνο στη Δανία και κοστίζει τουλάχιστον 364 δολάρια, αλλά η τιμή της μπορεί να φτάσει και τα 400 δολάρια. Είναι πολύ σπάνιο να βρει κανείς ένα μπουκάλι Jacobsen Vintage Νο. 1 εκτός Δανίας και αυτό εξηγεί την τιμή.

Η μπύρα ωριμάζει για έξι μήνες σε δρύινα βαρέλια που βρίσκονταν σε ένα κελάρι που χτίστηκε το 1847. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η μπύρα περνάει από πολλές χημικές διεργασίες, οι περισσότερες από αυτές παραμένουν μυστικές.

The Vieille Bon Secours Ale – 862 δολάρια

Το Βέλγιο είναι γνωστό για την παραγωγή μερικών από τις καλύτερες μπύρες στον κόσμο. Μερικές από αυτές είναι επίσης από τις πιο ακριβές στον κόσμο. Το 2015, μια φιάλη The Vieille Bon Secours Ale των 12 λίτρων, πωλήθηκε 862 δολάρια σε ένα εστιατόριο στο Λονδίνο.

“Ένα μεγάλο μέρος του κόστους αφορά το ίδιο το μπουκάλι, αλλά είναι μια πολύ σπάνια μπύρα”, δήλωσε ένας από τους πελάτες της μάρκας.

Lost Abbey Cable Car Kriek – 923 δολάρια

Μια Lost Abbey Cable Car Kriek πωλήθηκε σε δημοπρασία για 923 δολάρια. Ωστόσο, αν ψάξει κανείς στο διαδίκτυο, μπορεί να την βρει να κοστίζει ακόμα και 1500 δολάρια.

Αυτή η μπύρα κυκλοφόρησε το 2011 και παράχθηκαν μόνο 60 φιάλες, επομένως καταλαβαίνει κανείς γιατί είναι τόσο σπάνια.

Toppling Goliath Vanilla Bean Assassin – 5.000 δολάρια

Η Toppling Goliath Vanilla Bean Assassin είναι μια μπύρα ειδικής έκδοσης που έχει γεύση ζαχαρωτού κα μπορεί να κοστίσει σε κάποιον 5.000 δολάρια. Η μπύρα παράχθηκε στο Σικάγο και όσοι την έχουν πιει λένε ότι είναι η καλύτερη stout που έχουν δοκιμάσει ποτέ.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους είναι τόσο ακριβή, όπως το ότι είναι πολύ σπάνια, αλλά και το γεγονός ότι οι άνθρωποι τείνουν να ξοδεύουν αρκετά χρήματα για αποκλειστικά πράγματα. Ένας άλλος λόγος είναι ότι πολλοί λάτρεις της μπύρας μπορεί να είναι περίεργοι να την δοκιμάσουν.

Scottish brewery BrewDog – 20.000 δολάρια

Η Scottish brewery BrewDog είναι μία από τις πιο ακριβές μπύρες σε αυτή την λίστα, καθώς ένα μπουκάλι κοστίζει 20.000 δολάρια. Έχει 55% αλκοόλ και κυκλοφόρησε μετά από την αλλαγή στην νομοθεσία σχετικά με το αλκοόλ που πρέπει να περιέχει μια μπύρα στο Οχάιο, όπου πριν ήταν 12%.

Μόνο 10 μπουκάλια από αυτή την μπύρα κυκλοφόρησαν.


Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα 50 καλύτερα μπαρ στον κόσμο. Και η Αθήνα έχει δύο στη λίστα

Share.

Comments are closed.