6 υπέροχα πούρα και τα ποτά για να τα συνοδεύσετε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο όσο ένα ωραίο πούρο. Τα προσεκτικά επιλεγμένα φύλλα, η διαδικασία της ξήρανσης και του τυλίγματος, κάνουν το πούρο ένα αντικείμενο που ισοδυναμεί με ένα γλυπτό. Η γεύση που αφήνει στο στόμα κάθε ρουφηξιά και ο τεμπέλικος καπνός που σε αγκαλιάζει σαν μυστικό νέφος, είναι μοναδικά. Ενώ η σχέση της κοινωνίας με το κάπνισμα μπορεί να έχει αλλάξει με την πάροδο των ετών, το πούρο συνεχίζει να αποτελεί ένα σταθερό βασικό στοιχείο του gourmet τρόπου ζωής.

Έτσι, για όλους τους άνδρες εκεί έξω που ξέρουν να  απολαμβάνουν ένα πούρο, εδώ είναι τα καλύτερα “διακριτικά” πούρα – και με τι ποτά μπορείτε να τα συνοδεύσετε τέλεια.

H. Upmann Half Coronas

Ένταση: Ελαφριά προς Μέτρια

Ένα πούρο κατάλληλο για έναν υπερκατάσκοπο. Δημιουργήθηκε λαμβάνοντας υπόψιν τους σύγχρονους λάτρεις των πούρων και την πίεση του χρόνου που αυξάνεται διαρκώς στην εποχή μας. Μπορεί να έχει μικρό μέγεθος αλλά δεν υστερεί καθόλου σε σχέση με αυτό που περιμένει κάποιος από ένα πούρο της H. Upmann. Θα πρέπει να καπνίζεται αργά και σταθερά ώστε να μην υπερθερμαίνεται. Έχει ελαφριά προς μέτρια γεύση και είναι εξαιρετικά αρωματικό με ισορροπημένη γεύση. Στο τελείωμα απελευθερώνει όλη του τη δυνατή γεύση, ξαφνιάζοντας ευχάριστα.

Προτεινόμενος συνδυασμός: Martini

Montecristo No.4

Ένταση: Μέτρια προς Δυνατή

Από τα πιο ισορροπημένα πούρα, καλοφτιαγμένο, με ωραία δομή που προσφέρει απόλαυση στον ουρανίσκο. Αρώματα που θυμίζουν κακάο, καφέ και αποξηραμένων φρούτων συνδυάζονται με μέσης έντασης γεύση καπνού προσφέροντας έτσι την αίσθηση μιας πολύ καλής ισορροπίας. Εξαιρετικός σύντροφος που ανταγωνίζεται σε γεύση το άλλο δημοφιλές πούρο της ίδιας οικογένειας, το Montecristo N. 2. Από τα πιο δημοφιλή πούρα παγκοσμίως, το Ν. 4 είναι πρώτο σε πωλήσεις παγκοσμίως από τα πούρα της Αβάνας.

Προτεινόμενος συνδυασμός: Κονιάκ

Hoyo De Monterrey Epicure No.2

Ένταση: Μέτρια

Το Epicure No2 είναι ένα Robusto φρέσκο και πλήρως προσαρμοσμένο στον σύγχρονο λάτρη των πούρων που απολαμβάνει το πούρο του σε εξωτερικούς χώρους αντί να είναι κλεισμένος σε ένα σκοτεινό και αποπνικτικό δωμάτιο. Πολλοί καπνιστές έχουν ξεκινήσει την γνωριμία τους με τα πούρα δοκιμάζοντας αυτό το λουλουδάτο, με νότες πιπερόριζας, πούρο. Είναι μέτριας έντασης αλλά η πολυπλοκότητα του μείγματος μπορεί να το κάνει να φαντάζει πιο δυνατό στον ουρανίσκο.

Προτεινόμενος συνδυασμός: Τζιν με τόνικ

Partagas D4

Ένταση: Δυνατή

Το Serie D No.4 είναι ένα κλασσικό Robusto που έχει αποδείξει την αξία του στο πέρασμα του χρόνου και ίσως είναι ένα από τα καλύτερα Robustos που κυκλοφορούν. Πρωτοεμφανίστηκε το 1930 και έκτοτε το μείγμα του έχει γίνει πιο ελαφρύ επιτρέποντας στις γεύσεις να αναδειχθούν. Έχει εξαιρετική κατασκευή και καπνίζεται ισορροπημένα γεγονός που συντέλεσε στην αυξημένη δημοτικότητα του.

Προτεινόμενος συνδυασμός: Old Fashioned

Romeo Y Julieta Wide Churchill

Ένταση: Μέτρια

Ένα “τεράστιο” σε πάχος 55άρι πούρο από τον Οίκο Romeo y Julieta, που παράγεται στην κατηγορία των Churchill. Παρά το εντυπωσιακό του μέγεθος, χαρακτηρίζεται από απαλή προσωπικότητα στην αρχή ενώ η ένταση κλιμακώνεται τόσο γευστικά όσο και αρωματικά… Ωραίος, πυκνός καπνός που αρέσει στους λάτρεις των πούρων.

Προτεινόμενος συνδυασμός: Σκούρο ρούμι

Cohiba Siglo IV

Ένταση: Μέτρια / Μέτρια προς Δυνατή

Το Cohiba Siglo IV είναι ένα corona gorda που ενώ διατηρεί τις ηπιότερες, γλυκές σημειώσεις της γραμμής Siglos, προσφέρει λίγο περισσότερο χτύπημα (hit) στην αίσθηση του ουρανισκου. Σαφώς ανιχνεύσιμη είναι η ουσία του καρυκεύματος σε κάθε βήμα, δεδομένου ότι καπνίζετε ένα κουβανέζικο πούρο.

Προτεινόμενος συνδυασμός: Single Malt ουίσκι


Διαβάστε επίσης: Οι 7 άτυποι κανόνες που ισχύουν σε ένα cigar lounge

Share.

Comments are closed.