6 υπέροχα πούρα για να συνοδέψετε το ποτό σας την εορταστική περίοδο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενώ η σχέση της κοινωνίας με το κάπνισμα μπορεί να έχει αλλάξει με την πάροδο των ετών, το πούρο συνεχίζει να αποτελεί βασικό στοιχείο του gourmet τρόπου ζωής.

Είναι ένα σύμβολο κομψότητας, εξουσίας και καλού γούστου.Τα προσεκτικά επιλεγμένα φύλλα καπνού, η διαδικασία της ξήρανσης και του τυλίγματος, καθιστούν το πούρο ένα αντικείμενο που ισοδυναμεί με γλυπτό. Η γεύση που αφήνει στο στόμα κάθε ρουφηξιά και ο καπνός που σε τυλίγει σαν μυστικό νέφος, είναι μοναδικά.

Έτσι, για όλους τους άνδρες εκεί έξω που ξέρουν να απολαμβάνουν ένα πούρο, βρήκαμε έξι υπέροχα πούρα, τα οποία μπορούν να συνοδεύσουν το ποτό σας την εορταστική περίοδο.

Romeo Y Julieta Wide Churchill

Ένα “τεράστιο” σε πάχος 55άρι πούρο από τον Οίκο Romeo y Julieta, που παράγεται στην κατηγορία των Churchill. Παρά το εντυπωσιακό του μέγεθος, χαρακτηρίζεται από απαλή προσωπικότητα στην αρχή ενώ η ένταση κλιμακώνεται τόσο γευστικά όσο και αρωματικά… Ωραίος, πυκνός καπνός που αρέσει στους λάτρεις των πούρων.

Ένταση: Μέτρια

Προτεινόμενος συνδυασμός: Σκούρο ρούμι

Cohiba Siglo IV

Το Cohiba Siglo IV είναι ένα corona gorda που ενώ διατηρεί τις ηπιότερες, γλυκές σημειώσεις της γραμμής Siglos, προσφέρει λίγο περισσότερο χτύπημα (hit) στην αίσθηση του ουρανισκου. Σαφώς ανιχνεύσιμη είναι η ουσία του καρυκεύματος σε κάθε βήμα, δεδομένου ότι καπνίζετε ένα κουβανέζικο πούρο.

Ένταση: Μέτρια / Μέτρια προς Δυνατή

Προτεινόμενος συνδυασμός: Single Malt ουίσκι

H. Upmann Half Coronas

Ένα πούρο κατάλληλο για έναν υπερκατάσκοπο. Δημιουργήθηκε λαμβάνοντας υπόψιν τους σύγχρονους λάτρεις των πούρων και την πίεση του χρόνου που αυξάνεται διαρκώς στην εποχή μας. Μπορεί να έχει μικρό μέγεθος αλλά δεν υστερεί καθόλου σε σχέση με αυτό που περιμένει κάποιος από ένα πούρο της H. Upmann. Θα πρέπει να καπνίζεται αργά και σταθερά ώστε να μην υπερθερμαίνεται. Έχει ελαφριά προς μέτρια γεύση και είναι εξαιρετικά αρωματικό με ισορροπημένη γεύση. Στο τελείωμα απελευθερώνει όλη του τη δυνατή γεύση, ξαφνιάζοντας ευχάριστα.

Ένταση: Ελαφριά προς Μέτρια

Προτεινόμενος συνδυασμός: Martini

Montecristo No.4

Από τα πιο ισορροπημένα πούρα, καλοφτιαγμένο, με ωραία δομή που προσφέρει απόλαυση στον ουρανίσκο. Αρώματα που θυμίζουν κακάο, καφέ και αποξηραμένων φρούτων συνδυάζονται με μέσης έντασης γεύση καπνού προσφέροντας έτσι την αίσθηση μιας πολύ καλής ισορροπίας. Εξαιρετικός σύντροφος που ανταγωνίζεται σε γεύση το άλλο δημοφιλές πούρο της ίδιας οικογένειας, το Montecristo N. 2. Από τα πιο δημοφιλή πούρα παγκοσμίως, το Ν. 4 είναι πρώτο σε πωλήσεις παγκοσμίως από τα πούρα της Αβάνας.

Ένταση: Μέτρια προς Δυνατή

Προτεινόμενος συνδυασμός: Κονιάκ

Hoyo De Monterrey Epicure No.2

Το Epicure No2 είναι ένα Robusto φρέσκο και πλήρως προσαρμοσμένο στον σύγχρονο λάτρη των πούρων που απολαμβάνει το πούρο του σε εξωτερικούς χώρους αντί να είναι κλεισμένος σε ένα σκοτεινό και αποπνικτικό δωμάτιο. Πολλοί καπνιστές έχουν ξεκινήσει την γνωριμία τους με τα πούρα δοκιμάζοντας αυτό το λουλουδάτο, με νότες πιπερόριζας, πούρο. Είναι μέτριας έντασης αλλά η πολυπλοκότητα του μείγματος μπορεί να το κάνει να φαντάζει πιο δυνατό στον ουρανίσκο.

Ένταση: Μέτρια

Προτεινόμενος συνδυασμός: Τζιν με τόνικ

Partagas D4

Το Serie D No.4 είναι ένα κλασσικό Robusto που έχει αποδείξει την αξία του στο πέρασμα του χρόνου και ίσως είναι ένα από τα καλύτερα Robustos που κυκλοφορούν. Πρωτοεμφανίστηκε το 1930 και έκτοτε το μείγμα του έχει γίνει πιο ελαφρύ επιτρέποντας στις γεύσεις να αναδειχθούν. Έχει εξαιρετική κατασκευή και καπνίζεται ισορροπημένα γεγονός που συντέλεσε στην αυξημένη δημοτικότητα του.

Ένταση: Δυνατή

Προτεινόμενος συνδυασμός: Old Fashioned


Διαβάστε επίσης: Η ιστορία πίσω από τα πιο διάσημα πούρα

Share.

Comments are closed.