10 ποτήρια για σένα που παίρνεις στα σοβαρά το ουίσκι σου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς τις σωστές λέξεις για να περιγράψει την απόλαυση και τον ενθουσιασμό που νιώθει όταν δοκιμάζει ένα φίνο ουίσκι. Οι πραγματικοί γνώστες του ουίσκι γνωρίζουν ότι όλα έχουν να κάνουν με τις λεπτομέρειες: ο τύπος, η ηλικία και η ωρίμανση, η περιοχή από την οποία προέρχεται, ακόμη και το ποτήρι που θα χρησιμοποιηθεί είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες.

Ενώ πολλοί από εμάς επενδύουμε σε ένα καλό ουίκσι, συχνά παραμελούμε τα γυάλινα σκεύη στα οποία το σερβίρουμε. Και τίποτα δεν δυσφημίζει περισσότερο ένα single malt, από το να καταναλώνεται μέσα μια ασήμαντη κούπα.

Αν λοιπόν είσαι ο τύπος που αποφεύγεις τα κοκτέιλ και γενικά προτιμάς κάτι πιο ισχυρό, θα πρέπει να θυμάσαι ότι το σωστό ποτήρι ουίσκι (μην κάνεις το λάθος να πιείς ουίσκι στο ποτήρι του μπράντι) είναι ο τέλειος, κομψός τρόπος για να απολαύσεις ένα αποσταγμένο ποτό.

Πως να διαλέξω το σωστό ποτήρι για ουίσκι;

Ενώ όλα έχουν να κάνουν με τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός, υπάρχουν τρεις σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν κάνετε την επιλογή σας.

Κατασκευή: Ένα καλό ουίσκι θα πρέπει να έχει αρκετό χώρο για να αναπνέει, καθώς έτσι μπορεί κάποιος να εκτιμήσει την μοναδική γεύση του. Γενικά τα ποτήρια του ουίσκι πρέπει να είναι αρκετά μεγάλα ώστε το υγρό να μπορεί να περιστρέφεται εύκολα. Το σχήμα και η υφή του γυαλιού του ποτηριού του ουίσκι είναι επίσης πολύ σημαντικά.

Αίσθηση που προσφέρουν στο χέρι: Ο σχεδιασμός και η λαβή ενός ποτηριού ουίσκι είναι σημαντικοί παράγοντες, καθώς το ουίσκι είναι μια από τις πιο ένοχες απολαύσεις της ζωής.

Εμφάνιση: Όπως και να το κάνουμε η εμφάνιση είναι πάντα ένας σημαντικός παράγοντας, και τα ποτήρια σας θα πρέπει να δείχνουν υπέροχα.

Υπάρχουν αμέτρητα ποτήρια ουίσκι στην αγορά για να επιλέξετε, τα παρακάτω ωστόσο σίγουρα θα κάνουν πιο όμορφο το μπαρ του σπιτιού σας και θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας.

Wine Enthusiast Neat Whisky Glass


Norlan Whisky Glass


Glencairn Crystal Whisky Glass


Viski Seneca Faceted Crystal Tumblers


Van Daemon Twist Whisky Glasses


Hand Etched On the Rock Glass


Corkcicle Whisky Wedge


Royal Scot Crystal Scottish Thistle Set


Schott Zwiesel Tritan Crystal Glass


Denver & Liely Whisky Glass


Διαβάστε επίσης: 23 φανταστικά δώρα για αυτούς που παίρνουν πολύ σοβαρά το ουίσκι τους

Share.

Comments are closed.