Βρες τα γυαλιά ηλίου που θα σε κάνουν να δείχνεις cool

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα γυαλιά ηλίου είναι ένα ισχυρό “εργαλείο” που δίνει προστιθέμενη αξία στο look σας και σίγουρα αποτελεί μια σημαντική επένδυση, καθώς σας συνοδεύουν σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας. Ωστόσο, η επιλογή του σωστού ζευγαριού μπορεί να αποδειχθεί κάτι σαν ναρκοπέδιο.

Όταν πρόκειται να διαλέξετε καινούργια γυαλιά ηλίου, υπάρχουν δύο τρόποι να το κάνετε. Μπορείτε να επιλέξετε κλασικά μοντέλα, που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή,, ή μπορείτε να δείτε ποιες είναι οι τάσεις όσον αφορά τα σχήματα, τα χρώματα και να επιλέξετε ένα που σας αρέσει.

Για να σας βοηθήσουμε, σας παραθέτουμε έναν χρήσιμο οδηγό για το σχήμα, το χρώμα και το στυλ των γυαλιών ηλίου που πρέπει να επενδύσετε αυτή την σεζόν.

Τετράγωνο πρόσωπο

Το τετράγωνο πρόσωπο χαρακτηρίζεται από το έντονο, «θεληματικό» πηγούνι και τα πλατιά ζυγωματικά. Με αυτά τα δεδομένα – και λόγω του ιδιαίτερα «απόλυτου» σχήματος του – οι πλέον ενδεδειγμενες επιλόγές δεν είναι άλλες από τα γυαλιά ηλίου με στρογγυλό ή οβάλ σκελετό, που βοηθούν το πάνω μέρος του προσώπου να δείχνει πιο μακρύ. Επιπλέον, προτείνονται γυαλιά με έντονη γραμμή φρυδιού που παραπέμπουν στις δεκαετίες του ’50 και του ’60, τα οποία προαιρετικά μπορούν να είναι σε πιο ανοιχτές αποχρώσεις ή ακόμη και σε ταρταρούγα.

Οβάλ πρόσωπο

Αν έχεις οβάλ πρόσωπο, είσαι πιο τυχερός και αυτό γιατί λόγω της αρμονίας του συγκεκριμένου σχήματος, οι επιλογές είναι ατελείωτες.

Σε γενικές γραμμές, προτείνονται οι ογκώδεις σκελετοί, οι οποίοι κάνουν το πρόσωπο σου να δείχνει πιο μακρύ. Ειδικότερα στην περίπτωση που έχεις ψηλά κι έντονα ζυγωματικά, ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να τονίσεις αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σου είναι επιλέγοντας κάποιον σκελετό με τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο σχήμα.

Στρογγυλό πρόσωπο

Ένα στρογγυλό πρόσωπο χρειάζεται τα γυαλιά εκείνα που θα κάνουν αντίθεση με τις καμπύλες του. Ως εκ τούτου, η καλύτερη ιδέα είναι να επιλέξεις κάποιον σκελετό που θα είναι πλατύτερος από το πρόσωπο σου και κατά προτίμηση έναν τετράγωνου σχήματος με στρογγυλεμένες γωνίες. Προαιρετικά, ο σκελετός που θα διαλέξεις μπορεί επιπλέον να διαθέτει «δυνατή» γραμμή φρυδιού αλλά και μπράτσα σε έντονη απόχρωση, που βοηθούν ώστε το πρόσωπο να φαίνεται πιο μακρύ.

Πρόσωπο σε σχήμα «καρδιάς»

Λόγω των όχι και τόσο συνηθισμένων χαρακτηριστικών του, μια ενδεδειγμένη επιλογή για ένα πρόσωπο σχήματος «καρδιάς» είναι ένα ζευγάρι top-bars και γενικότερα πλαίσια γυαλιών που θα αποτελούν την καλύτερη λύση αν θέλεις να έρθει σε ισορροπία το ιδιαίτερα γωνιώδες κάτω μέρους του προσώπου σου. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, επέλεξε κάποιον ανοιχτόχρωμο σκελετό ή ταρταρούγα.


Διαβάστε επίσης: Ray-Ban: Η ιστορία πίσω από τα θρυλικά γυαλιά ηλίου

Share.

Comments are closed.