Το σουρεαλιστικό show του Jeremy Scott στην Ρώμη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μία επίδειξη μόδας στην Ρώμη κατά την διάρκεια της εμπορικής έκθεσης Pitti Uomo στην Φλωρεντία;

Τίποτα δεν είναι πολύ τρελό για τον Jeremy Scott. Και στην πραγματικότητα, το show του για το οίκο Moschino, που πραγματοποιήθηκε στα θρυλικά κινηματογραφικά στούντιο Cinecittà στην ιταλική πρωτεύσουσα, δεν απογοήτευσε εκείνους που κλήθηκαν να φύγουν από τη Φλωρεντία και να κατευθυνθούν νότια για λίγες μόνο ώρες. Αν υπάρχει ένας σχεδιαστής που ξέρει πώς να περνάει καλά και να διασκεδάζει τους καλεσμένους του, αυτό το πρόσωπο είναι σίγουρα ο Scott, ο οποίος αποτίει φόρο τιμής στον σκηνοθέτη Federico Fellini με ένα event γεμάτο με αναφορές στις πιο θρυλικές του ταινίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Jeremy Scott έχει εμπνευστεί από την μεγάλη οθόνη. Οι προηγούμενες συλλογές του για τον οίκο έχουν εμπνευστεί από τους Alfred Hitchcock και Charlie Chaplin. “Είναι Fellini”, δήλωσε ο σχεδιαστής στα παρασκήνια, σχετικά με τον αείμνηστο Ιταλό σκηνοθέτη. “Όλα τα πράγματα που αγαπώ σε αυτόν, έρχονται στο φως… Υπάρχουν υπερβολές, off-duty showgirls, Casanovas. Είναι σουρεαλιστικό, είναι άλλος κόσμος.” Ο Scott εδώ και καιρό είχε δεσμευτεί για μια υπέροχη επίδειξη. Αν αναλύσουμε περισσότερο το έργο του θα δούμε ότι κατα κάποιον τρόπο θυμίζει έναν κόσμο όπου οι ανόητοι κατέχουν την εξουσία, ενώ η υπερβολή και η ακρότητα είναι το νέο φυσιολογικό.

Αυτό το show, με τις περούκες, τα στέμματα, τους αντιπαρατιθέμενους τόνους και σχεδόν τον συνειδητά πλαστογραφημένο πλούτο, το απέδειξε με μια χαοτική, πικρή αίσθηση ελέγχου. Σας κάνει να σκεφτείτε… Τι θα έκανε ο Jeremy αν πήγαινε πίσω από την κάμερα;

Share.

Comments are closed.