Το polo μπλουζάκι είναι για τον Ralph Lauren ότι είναι ο Μίκυ Μάους για τη Disney!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κομμάτια της αντρικής γκαρνταρόμπας είναι αναμφισβήτητα το polo μπλουζάκι. Είναι ένα ένδυμα που ενσωματώνει το casual chic, είναι καθαρά αμερικανικό και ένα πολιτιστικό σύμβολο που φορέθηκε από Προέδρους και αθλητές, έως αστέρες του κινηματογράφου.

“Το polo μπλουζάκι είναι για τον Ralph Lauren ότι είναι ο Μίκυ Μάους για τη Disney ή το Empire State Building για τη Νέα Υόρκη”, λέει στην περιγραφή του το βιβλίο “Ralph Lauren’s Polo Shirt” που εκδόθηκε από την Rizzoli International Publications και αποκαλύπτει την ιστορία του περίφημου ενδύματος του διάσημου σχεδιαστή μόδας σε περισσότερες από 544 σελίδες.

Το βαμβακερό μπλουζάκι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1972 σε μια τεράστια γκάμα χρωμάτων. Είναι το ρούχο που έκανε διάσημο το εμβληματικό λογότυπο με τον παίκτη του Polo που είχε ραμμένο το στήθος, το οποίο είχε βρεθεί μόνο στις μανσέτες των γυναικείων πουκάμισων του Ralph Lauren και είχε μια πολύ ιδιαίτερη σημασία για τον σχεδιαστή.

Ο Αμερικανός σχεδιαστής δεν θα μπορούσε να γνωρίζει τον πολιτιστικό αντίκτυπο που θα είχε το μπλουζάκι του, ούτε θα υποψιαζόταν ότι μια μέρα θα ήταν σχεδόν πανταχού παρόν. Για σχεδόν 50 χρόνια, το polo μπλουζάκι αποτελεί την οπτική αναπαράσταση του preppy look και ένα ένδυμα για όσους θέλουν να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ της επιχειρηματικής ενδυμασίας και της casual ένδυσης.

Αν και δεν ήταν επινόηση του Ralf Lauren και έγινε περισσότερο γνωστό την δεκαετία του ’30 από τον René Lacoste, είναι ένα κομμάτι που μπορείς να φορέσεις από το γραφείο μέχρι την παραλία, με σηκωμένο ή κατεβασμένο γιακά και με οποιοδήποτε πανωφόρι.

Όσον αφορά το “Ralph Lauren’s Polo Shirt”, είναι ένα coffee table βιβλίο το οποίο το μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε τον χώρο σας, είτε ως πραγματικό υλικό ανάγνωσης. Είναι διαθέσιμο εδώ.


Διαβάστε επίσης: Δείτε 3 τρόπους για να φορέσετε το polo μπλουζάκι

Share.

Comments are closed.