Τα Samba της adidas πρωτοεμφανίστηκαν το 1950 και έγιναν αμέσως μεγάλη επιτυχία στους ποδοσφαιριστές χάρη στην αντιολισθητική τους σόλα, η οποία τους επέτρεπε να προπονούνται ακόμα και στα παγωμένα γήπεδα. Με το πέρασμα των χρόνων κυριάρχησαν στο casual στυλ και ξεχώρισαν στο street style παγκοσμίως.

Τα χαρακτηριστικά sneakers διακοσμημένα με τη χρυσή επιγραφή “Samba” δίπλα στις τρεις λωρίδες της adidas, αποτελούν ένα από τα κορυφαία μοντέλα της αθλητικής μάρκας και παρά το γεγονός ότι μετράνε πάνω από μισό αιώνα, δεν έχουν φύγει ποτέ από την μόδα. Έχουν αγαπηθεί από skaters, celebrities, sneakerheads σε ολόκληρο τον κόσμο και είναι το δεύτερο best seller μοντέλο – μετά τα Stan Smith – στην ιστορία της adidas.

Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά sneakers που έχουν κυκλοφορήσει, και παρά το γεγονός ότι η σημερινή βιομηχανία είναι γεμάτη με καινοτόμα αθλητικά παπούτσια, τα “ταπεινά” Samba συνεχίζουν να είναι ιδιαίτερα δημοφιλή χάρη στις συνεργασίες της adidas, τους celebrities και τα social media.

Για παράδειγμα, μετά την συνεργασία της μάρκας με τη Βρετανίδα σχεδιάστρια Grace Wales Bonner το 2020, η ζήτηση του Samba δεκαπλασιάστηκε. Ακόμη και η κύρια σειρά Samba της adidas άρχισε να κοσμεί τα πόδια όσων δεν είχαν την τύχη να πάρουν στα χέρια τους ένα ζευγάρι ADIDAS ORIGINALS X WALES BONNER SAMBA, τα οποία ήταν ένα πιο καυτά προϊόντα της χρονιάς σύμφωνα με το Lyst.

Εκτός από τις συνεργασίες, τα adidas Samba συνεχίζουν να αποκτούν όλο και περισσότερους φαν επειδή τα έχουν επιλέξει πολλοί celebrities, όπως οι Frank Ocean, Jonah Hill, Bella Hadid και Kendall Jenner, αλλά και επειδή έχουν διαρκή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

@visionarchive How to Style: Adidas Sambas #shoes #sneakers #samba #adidas #streetwear #fashion #fyp #fypシ #archive #fitinspo #outfitideas #curated ♬ Sounwave turn it up – victoria ⭐️

Αν και το adidas Samba είναι ένα αρκετά βασικό παπούτσι αν το συγκρίνουμε με άλλα sneakers που βλέπουμε στην αγορά σήμερα -και φυσικά πιο φθηνό-, ωστόσο, ο καθαρός μινιμαλισμός του είναι αυτός που το κάνει ιδιαίτερα δημοφιλές και την καλύτερη λύση στα Air Force 1 της Nike, το Club C της Reebok και το Stan Smith.


Διαβάστε: Η adidas είναι αντιμέτωπη με απώλεια εσόδων 1,2 δισ. ευρώ λόγω Κάνιε Γουέστ