Το αστρονομικό ποσό που πωλήθηκαν τα Off-White™ x Air Jordan 4 σε δημοπρασία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πριν λίγες εβδομάδες σας ενημερώσαμε ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Louis Vuitton και ιδρυτής της μάρκας Off-White, Virgil Abloh, συνεργάστηκε με την μουσική κοινότητα Deviation, για την δημοπρασία ενός υπογεγραμμένου ακυκλοφόρητου ζευγαριού Off-White™ x Air Jordan 4 “Sail” – το οποίο θεωρείται το πιο “hot” sneaker του καλοκαιριού – , με σκοπό την στήριξη του κινήματος Black Lives Matter.

Η δημοπρασία του διάσημου sneaker, το οποίο σας είχαμε παρουσιάσει πριν λίγο καιρό εδώ, έγινε μέσω του eBay και θα διαρκούσε μέχρι τις 25 Ιουνίου. Ο νικητής της δημοπρασίας θα μπορούσε να επιλέξει το μέγεθος του sneaker, αλλά και το τι θα υπέγραφε ο Abloh πάνω του.

Αν και έχει μερικές μέρες που τελείωσε η δημοπρασία, θεωρήσαμε καθήκον μας να σας ενημερώσουμε για το αστρονομικό ποσό που δόθηκε για την αγορά αυτών των sneaker με την υπογραφή Abloh. Ο άγνωστος λοιπόν που κέρδισε την δημοπρασία και απόκτησε τα Off-White™ x Air Jordan 4 “Sail”, έδωσε περίπου 166.500 ευρώ, τα οποία θα δοθούν στο The Black Curriculum, έναν οργανισμό που αντιμετωπίζει την έλλειψη της ιστορίας των μαύρων Βρετανών στα προγράμματα σπουδών του Ηνωμένου Βασιλείου, και στο Inquest, έναν οργανισμό που παρέχει υποστήριξη σε οικογένειες που βιώνουν έναν “θάνατο που σχετίζεται με το κράτος”.

Σίγουρα είναι ένα τρελό ποσό, αν σκεφτεί κανείς ότι αγοράζει ένα sneaker που η αξία του λέγεται ότι δεν θα ξεπερνά τα 200 δολάρια, ωστόσο ο σκοπός για τον οποίο πουλήθηκαν αυτά τα sneakers είναι πολύ σημαντικός.

Ήταν μια σπουδαία πράξη από πλευράς του Abloh, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που συνεχίζουν να τον κατακρίνουν για τη δωρεά 50 δολαρίων που έκανε στην Fempower, που βοηθάει τους διαδηλωτές με τα νομικά τους έξοδα. Αν και ο ίδιος εξηγήθηκε σχετικά με τη δωρεά 50 δολαρίων, λέγοντας πως: “Καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σας αν νομίζετε ότι έδωσα μόνο 50 δολάρια. Αυτό είναι λάθος αντίληψη. Έχω δωρίσει 20500 δολάρια για να χρηματοδοτηθούν διάφοροι σκοποί που έχουν σχέση με το κίνημα”, πολλοί στα social media αρνούνται να τον συγχωρέσουν.

Διαβάστε επίσης: Πάνω από 5 εκατ. άνθρωποι προσπάθησαν να αγοράσουν τα Air Jordan του οίκου Dior!

Share.

Comments are closed.