Το αξεσουάρ που συνδέθηκε με τον πλούτο, το status και φυσικά το στυλ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το τετράγωνο μαντήλι τσέπης, γνωστό και ως ποσέτ, εμφανίστηκε στην sartorial σκηνή τον 16ο αιώνα. Αρχικά συνδέθηκε με το μαντήλι handkerchief, το οποίο ιστορικά προοριζόταν για λόγους υγιεινής – όπως το φύσημα μύτης, σκούπισμα ιδρώτα, ακόμα και για να το προσφέρεις σε μια κυρία -, αλλά το τετράγωνο μαντήλι τσέπης είχε να κάνει περισσότερο με την εμφάνιση και δεν είχε καμιά πρακτική εφαρμογή, εκτός από το να σε κάνει να δείχνεις γοητευτικός.

Η δημοτικότητα του αυξήθηκε σε όλες τις ανώτερες τάξεις της Ευρώπης και συνδέθηκε με τον πλούτο, το status και φυσικά το στυλ. Έτσι, από ένα απλό μαντήλι καθημερινής χρήσης, έγινε ένα σύμβολο κύρους και αναπόσπαστο αξεσουάρ των καλοντυμένων gentlemen.

© Hulton Archive / Getty Images / Ideal Image

Το τετράγωνο μαντήλι τσέπης φορέθηκε από αριστοκράτες, playboys, σχεδιαστές, αστέρες του Χόλιγουντ και εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να είναι βασικό αξεσουάρ για τους άντρες που αγαπούν το κλασικό στυλ. Υπαρχούν αρκετοί τρόποι για να το διπλώσει κανείς, καλό θα είναι ωστόσο να βρείτε αυτόν που σας αρέσει και να τον εφαρμόζετε συχνά, ώστε να γίνει η υπογραφή σας.

Δείτε παρακάτω μερικές υπέροχες ποσέτ για να επιλέξετε, αλλά και ένα βίντεο με τρόπους διπλώματος.

De Fursac

Brunello Cucinelli

Anderson & Sheppard

Ralph Lauren

Gucci

Drake’s

Hermès

BerlutiΔιαβάστε επίσης: 10 στυλιστικοί κανόνες που κανένας άντρας δεν πρέπει να παραβιάζει

Share.

Comments are closed.