Τα πολυτελή παπούτσια που θεωρούνται “Aston Martin για τα πόδια”!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι γκαρνταρόμπες των περισσότερων ανδρών είναι γεμάτες από sneakers με ονόματα αθλητών που υπερέχουν σε αθλήματα, όπου οι κάτοχοι τους δεν γνωρίζουν τίποτα γι’ αυτoύς. Αλλά τι γίνεται με αυτούς που είναι λάτρεις του ωραίου και θέλουν ένα παπούτσι που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί σε δημοφιλία ακόμα και τα Nike Air Jordan τους;

Αυτοί λοιπόν θα πρέπει να απευθυνθούν στον αγγλικό οίκο υποδηματοποιίας George Cleverley, ο οποίος θεωρείται ένας από τους καλύτερους οίκους υποδηματοποιίας στον κόσμο, πλάι σε ονόματα όπως ο John Lobb, ο Crockett & Jones, ο Edward Green κ.α.

Ένα πολύ όμορφο παπούτσι του George Cleverley που αξίζει επενδύσει κανείς είναι το ‘Adrian’, το οποίο πήρε το όνομα του από τον διάσημο δημοσιογράφο και κριτικό εστιατορίων A.A. Gill. Είναι ένα loafer με φούντες που διαθέτει καθαρές γραμμές και θυμίζει αρκετά ένα σέξι vintage αυτοκίνητο (σκεφτείτε Aston Martin’ s για τα πόδια).

George Cleverley

“Οι συγγραφείς γοητεύονται από την εταιρεία μας, επειδή είναι λίγο old fashioned”, λέει ο πρόεδρος του George Cleverley, George Glasgow Snr, ο οποίος κληρονόμησε την εταιρεία από τον δημιουργό της. “Ο Adrian (A.A. Gill) ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος. Για χρόνια, δεν ήξερε ότι κάναμε αυτό το loafer για αυτόν, και όταν το διαπίστωσε μου είπε πόσο κολακευμένος ήταν. Είπα, ‘Όχι, εγώ είμαι κολακευμένος.'”

Ο οίκος έχει πολλά παπούτσια που παίρνουν τα ονόματα τους από τους πελάτες του: “Δεν κάνουμε δείγματα, οπότε αν ένα ζευγάρι παπούτσια κατά παραγγελία φαίνονται πολύ καλά, θα τα προσφέρουμε στην ready to wear σειρά μας.” Η πρακτική αυτή ξεκίνησε όταν ο Baron de Redé, τραπεζίτης και λάτρης του ωραίου, έδωσε πολλά ζευγάρια από τα αγαπημένα του loafers για την βιτρίνα του καταστήματος της εταιρείας στο Λονδίνο. Το loafer που φέρει το όνομα του, συνεχίζει ακόμα και σήμερα να είναι ένα από τα best seller του οίκου.

George Cleverley

Ο οίκος έχει πολλά εργαστήρια σε όλη την Αγγλία, συμπεριλαμβανομένου του Northampton, ενώ ο κατάλογος των ανδρών που τα παπούτσια George Cleverley πήραν το όνομα τους περιλαμβάνει τον Sir Winston Churchill, τον Hubert De Givenchy, τον Fred Astaire, τον Mark Birley και τον αείμνηστο Tom Wolfe.


Διαβάστε επίσης: 5 κλασικά μποτάκια που θα χρειαστείς αυτό το φθινόπωρο

Share.

Comments are closed.