Τα Nike Air Yeezy του Κάνιε Γουέστ πουλήθηκαν με 1,6 εκατ. δολάρια έκπτωση!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το 2021, ο οίκος Sotheby’s πούλησε το πολυπόθητο ζευγάρι Nike Air Yeezy που φόρεσε επί σκηνής ο Κάνιε Γουέστ κατά την διάρκεια των βραβείων Grammy το 2008. Με αξία μεγαλύτερη από 1 εκατομμύριο δολάρια, αυτό το ζευγάρι ήταν από τα πιο πολύτιμα sneakers που έχουν εμφανιστεί ποτέ σε δημοπρασία του οίκου. Εκείνη την εποχή, πουλήθηκε για το ποσό-ρεκόρ των 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων, και μόλις πρόσφατα, η Goldin Auctions πήρε στα χέρια της το προαναφερθέν ζευγάρι.

Ο οίκος δημοπρασιών έθεσε προς πώληση το Nike Air Yeezy 1 τον Αύγουστο, με τιμή εκκίνησης 50.000 δολάρια. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η δημοπρασία ολοκληρώθηκε με το αθλητικό παπούτσι να πωλείται για μόλις 180.106 δολάρια – καταγράφοντας πτώση της αρχικής τιμής από τη δημοπρασία του Sotheby’s το 2021 κατά 90%. H συνολική διαφορά μεταξύ των δύο πωλήσεων ανέρχεται στα 1.619.894 δολάρια.

© Getty Images / Ideal Image

Το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι τόσο σπάνιο όχι γιατί τόσο φορέθηκε από το Γουέστ, αλλά γιατί είναι το πρώτο παράδειγμα που δημιουργήθηκε από τον ράπερ σε συνεργασία με την Nike. Το sneaker ήταν ένα καλά φυλαγμένο μυστικό και όταν έκανε το ντεμπούτο του, όλοι εντυπωσιάστηκαν, καθώς διέθετε μια εντελώς νέα σιλουέτα που δημιουργήθηκε για έναν καλλιτέχνη και όχι για έναν αθλητή.

Το sneaker σε μέγεθος 42 δημιουργήθηκε στο “Innovation Kitchen” της Nike στο Όρεγκον αποκλειστικά για τον Κάνιε Γουέστ το 2008 και φορέθηκε από τον ίδιο στα 50α Ετήσια Μουσικά Βραβεία Grammy εκείνη τη χρονιά. Σχεδιάστηκε από κοινού από τον Γουέστ και τον Μαρκ Σμιθ, και διαθέτει μαύρο δερμάτινο επάνω μέρος με διάτρητες λεπτομέρειες, ξεβαμμένο το Swoosh της Nike, ένα δερμάτινο ιμάντα στο επάνω μέρος που κλείνει πλευρικά και μπεζ εξωτερική σόλα. Το ζευγάρι συνοδεύεται από ένα custom ξύλινο κουτί, το οποίο διαθέτει ένα σχέδιο που χαράχτηκε με λέιζερ από τον Σμιθ.

Η εμφανής πτώση της τιμής του sneaker, δείχνει ότι η επιρροή του Ye μπορεί να μην είναι τόσο σημαντική όσο ήταν κάποτε. Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στο παπούτσι παρακάτω.

Goldin Auctions

Goldin Auctions

Goldin Auctions

Goldin Auctions

Goldin Auctions

Goldin Auctions


Διαβάστε επίσης: Τα sneakers που φόρεσε ο Κάνιε Γουέστ στα Grammy πωλούνται 1 εκατ. δολάρια!

Share.

Comments are closed.