Τα νέα sneakers της Converse είναι κατασκευασμένα από vintage ρούχα της Carhartt

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Carhartt WIP συνεργάστηκε με την Converse για να συμβάλει στην πρωτοβουλία Renew που ξεκίνησε περίπου πριν ένα χρόνο, μέσω της οποία η μάρκα της Nike αναπτύσσει πιο βιώσιμους τρόπους δημιουργίας προϊόντων. Για τη συγκεκριμένη συνεργασία, πολλά ενδύματα εργασίας της Carhartt μετατράπηκαν σε ζευγάρια Chuck 70.

Η βιώσιμη παραλλαγή του κλασικού sneaker που γεννήθηκε για το μπάσκετ, κατασκευάστηκε από ανακυκλώσιμα υφάσματα της διάσημης αμερικανικής μάρκας ενδυμάτων. Περίπου 1.000 jackets, παντελόνια και φόρμες εργασίας της Carhartt, πάρθηκαν από το κατάστημα Beyond Retro με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, και στην συνέχεια χωρίστηκαν σε τρεις χρωματικές κατηγορίες – navy, καφέ και μαύρο.

Τα υφάσματα αυτά κόπηκαν κατάλληλα, ώστε να χρησιμοποιηθούν για την επένδυση των Chuck 70. Όπως καταλαβαίνετε, κανένα Carhartt WIP x Converse Chuck 70, δεν θα είναι όμοιο με κάποιο άλλο.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, τα νέα sneakers διαθέτουν την κλασική σόλα του μοντέλου Chuck 70, το λογότυπο της Carhartt στην γλώσσα και την ετικέτα Converse All Star Chuck Taylor Renew στην φτέρνα.

Μόνο με αυτό το project, η Converse έχει αποτρέψει την αποστολή περισσότερων από 108.000 υφασμάτινων ειδών σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Τα Carhartt WIP x Converse Chuck 70 αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις 28 Μαίου και η τιμή τους ακόμα είναι άγνωστη.

Converse

Converse

Converse

Converse

Converse

Converse

Converse

Διαβάστε επίσης: Το νέο sneaker Air Jordan που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες θα γίνει ανάρπαστο!

Share.

Comments are closed.