Τα γυαλιά ηλίου που ταιριάζουν στο πρόσωπο σου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όταν πρόκειται να διαλέξετε καινούργια γυαλιά ηλίου, υπάρχουν δύο τρόποι να το κάνετε. Μπορείτε να επιλέξετε κλασικά μοντέλα όπως τα Ray-Ban Wayfarer που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή ή μπορείτε να δείτε ποιες είναι οι τάσεις όσον αφορά τα σχήματα, τα χρώματα και να επιλέξετε ένα που σας αρέσει.

Φορέστε όμως το σωστό ζευγάρι, δίνοντας στο στυλ σας επιπλέον προστιθέμενη αξία. Και αν τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου αξίζει να αποκαλούνται οι “αποχρώσεις”.

Με αυτό κατά νου, εδώ είναι τα έξι πιο cool στυλ γυαλιών ηλίου για αυτή την σεζόν και μερικές βασικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό, με βάση το σχήμα του προσώπου σας.

Στρογγυλό πρόσωπο

Τα βασικά χαρακτηριστικά ενός στρογγυλού προσώπου είναι το παρόμοιο μήκος και πλάτος, τα μαλακά χαρακτηριστικά και το στρογγυλεμένο πηγούνι. Έτσι, αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο πρέπει να φοράς γυαλιά που θα κάνουν αντίθεση με τις καμπύλες του. Η καλύτερη ιδέα είναι να επιλέξεις κάποιον σκελετό που θα είναι πλατύτερος από το πρόσωπό σου και κατά προτίμηση τετράγωνου σχήματος με στρογγυλεμένες γωνίες. Προαιρετικά, ο σκελετός που θα διαλέξεις μπορεί επιπλέον να διαθέτει «έντονη» γραμμή φρυδιού αλλά και μπράτσα σε σκούρη απόχρωση, που βοηθούν ώστε το πρόσωπό να φαίνεται πιο μακρύ.

Πρόσωπο σε σχήμα «καρδιάς»

Τα πρόσωπα σε σχήμα “καρδιάς” διαθέτουν ένα ευρύ μέτωπο και ζυγωματικά με κωνικό πηγούνι. Λόγω των όχι και τόσο συνηθισμένων χαρακτηριστικών του, η πιο ενδεδειγμένη επιλογή δεν είναι άλλη από γυαλιά με ορθογώνιο σκελετό. Αποτελούν την καλύτερη λύση αν θέλεις να έρθει σε ισορροπία το ιδιαίτερα γωνιώδες κάτω μέρος του προσώπου σου. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, επέλεξε κάποιον ανοιχτόχρωμο σκελετό ή ταρταρούγα, ποτέ όμως μαύρο καθώς τείνει να κόβει την γραμμή του προσώπου σου.

Οβάλ πρόσωπο

Αν έχεις οβάλ πρόσωπο, είσαι πιο τυχερός και αυτό γιατί λόγω της αρμονίας του συγκεκριμένου σχήματος, κάθε κούρεμα, καπέλο και ζευγάρι γυαλιά φαίνονται καλά σε αυτό. Aviators, clubmasters ή wayfarers, δεν υπάρχει κάτι που να μην ταιριάζει σε αυτό το σχήμα προσώπου. Καλό θα είναι να αποφύγεις τους υπερμεγέθεις σκελετούς καθώς δεν ευνοούν σχεδόν κανέναν.

Τετράγωνο πρόσωπο

Το τετράγωνο πρόσωπο χαρακτηρίζεται από το έντονο, «θεληματικό» πηγούνι και τα πλατιά ζυγωματικά. Χρησιμοποιώντας την ίδια αρχή της επιλογής ενός σκελετού που είναι αντίθετος από το σχήμα του προσώπου σου, οι πλέον ενδεδειγμενες επιλόγές δεν είναι άλλες από τα γυαλιά με στρογγυλό ή οβάλ σκελετό, που βοηθούν το πάνω μέρος του προσώπου να δείχνει πιο μακρύ. Απέφυγε τους τετράγωνους ή ορθογώνιους σκελετούς, καθώς τραβούν την προσοχή στις γωνίες του προσώπου και μπορεί να δώσουν την εντύπωση ενός κοντύτερου κεφαλιού.

Οι 6 τάσεις στα γυαλιά ηλίου που πρέπει να μάθετε τώρα!
Στρογγυλά γυαλιά ηλίου

 

Γυαλιά ηλίου σε γεωμετρικά σχήματα

 

Γυαλιά ηλίου με έντονα χρώματα

 

Aviator γυαλιά ηλίου

 

Γυαλιά ηλίου απο τα 90’s

 

Γυαλιά ηλίου με μπάρα στο επάνω μέρος

 

Share.

Comments are closed.