Τα 4 στυλ γυαλιών ηλίου που ταιριάζουν στο πρόσωπο σου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τον χειμώνα, οι περισσότεροι από εμάς ξεχνάμε πόσο σημαντικά είναι τα γυαλιά ηλίου σε μια εμφάνιση. Φοράμε γάντια, καπέλα, κασκόλ και αφήνουμε το σοβαρότερο αξεσουάρ στην άκρη, επειδή πολλοί το έχουν βαφτίσει “καλοκαιρινό”. Ωστόσο, παρά την συννεφιά, τις καταιγίδες και τις ξαφνικές χιονοπτώσεις, υπάρχει πάντα μια θέση για τα γυαλιά ηλίου στις χειμερινές μας εμφανίσεις.

Αν λοιπόν σας πείσαμε να αγοράσετε ένα καινούργιο ζευγάρι γυαλιά ηλίου, υπάρχουν δύο τρόποι να το κάνετε. Μπορείτε να επιλέξετε κλασικά μοντέλα όπως τα Ray-Ban Wayfarer που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή ή μπορείτε να δείτε ποιες είναι οι τάσεις όσον αφορά τα σχήματα, τα χρώματα και να επιλέξετε ένα που σας αρέσει.

Φορέστε όμως το σωστό ζευγάρι, δίνοντας στο στυλ σας επιπλέον προστιθέμενη αξία. Και αν τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου αξίζει να αποκαλούνται οι “αποχρώσεις”.

Για να σας βοηθήσουμε, σας παραθέτουμε έναν χρήσιμο οδηγό για το σχήμα, το χρώμα και το στυλ των γυαλιών ηλίου που πρέπει να επενδύσετε αυτή την σεζόν.

Τετράγωνο πρόσωπο

Το τετράγωνο πρόσωπο χαρακτηρίζεται από το έντονο, «θεληματικό» πηγούνι και τα πλατιά ζυγωματικά. Με αυτά τα δεδομένα – και λόγω του ιδιαίτερα «απόλυτου» σχήματος του – οι πλέον ενδεδειγμενες επιλόγές δεν είναι άλλες από τα γυαλιά ηλίου με στρογγυλό ή οβάλ σκελετό, που βοηθούν το πάνω μέρος του προσώπου να δείχνει πιο μακρύ. Επιπλέον, προτείνονται γυαλιά με έντονη γραμμή φρυδιού που παραπέμπουν στις δεκαετίες του ’50 και του ’60, τα οποία προαιρετικά μπορούν να είναι σε πιο ανοιχτές αποχρώσεις ή ακόμη και σε ταρταρούγα.

Οβάλ πρόσωπο

Αν έχεις οβάλ πρόσωπο, είσαι πιο τυχερός και αυτό γιατί λόγω της αρμονίας του συγκεκριμένου σχήματος, οι επιλογές είναι ατελείωτες.

Σε γενικές γραμμές, προτείνονται οι ογκώδεις σκελετοί, οι οποίοι κάνουν το πρόσωπο σου να δείχνει πιο μακρύ. Ειδικότερα στην περίπτωση που έχεις ψηλά κι έντονα ζυγωματικά, ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να τονίσεις αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σου είναι επιλέγοντας κάποιον σκελετό με τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο σχήμα.

Στρογγυλό πρόσωπο

Ένα στρογγυλό πρόσωπο χρειάζεται τα γυαλιά εκείνα που θα κάνουν αντίθεση με τις καμπύλες του. Ως εκ τούτου, η καλύτερη ιδέα είναι να επιλέξεις κάποιον σκελετό που θα είναι πλατύτερος από το πρόσωπο σου και κατά προτίμηση έναν τετράγωνου σχήματος με στρογγυλεμένες γωνίες. Προαιρετικά, ο σκελετός που θα διαλέξεις μπορεί επιπλέον να διαθέτει «δυνατή» γραμμή φρυδιού αλλά και μπράτσα σε έντονη απόχρωση, που βοηθούν ώστε το πρόσωπο να φαίνεται πιο μακρύ.

Πρόσωπο σε σχήμα «καρδιάς»

Λόγω των όχι και τόσο συνηθισμένων χαρακτηριστικών του, μια ενδεδειγμένη επιλογή για ένα πρόσωπο σχήματος «καρδιάς» είναι ένα ζευγάρι top-bars και γενικότερα πλαίσια γυαλιών που θα αποτελούν την καλύτερη λύση αν θέλεις να έρθει σε ισορροπία το ιδιαίτερα γωνιώδες κάτω μέρους του προσώπου σου. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, επέλεξε κάποιον ανοιχτόχρωμο σκελετό ή ταρταρούγα.


Διαβάστε επίσης: Δείτε γιατί τα γυαλιά ηλίου Persol δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από την μόδα

Share.

Comments are closed.