Δείτε γιατί τα γυαλιά ηλίου Persol δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από την μόδα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Persol είναι μια από τις πιο θρυλικές μάρκες οπτικών στον κόσμο και συνεχίζει να αποδεικνύει την αφοσίωση της στη δεξιοτεχνία και την τεχνολογική εξειδίκευση. Η εταιρεία μετρά περισσότερο από έναν αιώνα στην κατασκευή γυαλιών ηλίου, ενώ είναι γνωστό ότι προμήθευε γυαλιά σε πιλότους και οδηγούς αγώνων αυτοκινήτων, για τους οποίους η ορατότητα ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου.

Είναι μια μάρκα που αγαπήθηκε και αγαπιέται από πολλούς αστέρες του κινηματογράφου, και έχει γίνει ταυτόσημη με την ιταλική φινέτσα. Η ιστορία της μάρκας ξεκινά το 1917, όταν ένας Ιταλός οπτικός με το όνομα Giuseppe Ratti, άρχισε να κατασκευάζει γυαλιά στην μικρή αυλή ενός σπιτιού στο Via Caboto του Τορίνο. Στην αρχή σχεδιάστηκαν για να φορεθούν από τους πιλότους αεροσκαφών, και κατασκευάστηκαν με τα υψηλότερα πρότυπα, ώστε να προσφέρουν ασφάλεια και άνεση.

Το πρώτο μοντέλο του Giuseppe Ratti, το οποίο ονομάστηκε “the Protector” (ο προστάτης), έκανε ακριβώς αυτό που υπονοούσε το όνομα του και φορέθηκε με επιτυχία από τον Gabriele D’Annunzio κατά τη διάρκεια της θρυλικής πτήσης του στη Βιέννη το 1918.

Περίπου το 1930 άρχισε να αυξάνεται η δημοτικότητα της μάρκας, η οποία πήρε την ονομασία Persol (από το peril sole που σημαίνει για τον ήλιο) θέλοντας να υπογραμμίσει την προστασία που προσφέρουν τα γυαλιά της από τις ακτίνες του ήλιου.

Η Persol έχει αρκετά διπλώματα ευρεσιτεχνίας: από το βέλος Supreme, ένα διακριτικό και λειτουργικό στοιχείο που αποτελεί την ιστορική υπογραφή της επωνυμίας, μέχρι το Meflecto, το οποίο δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’30 με σκοπό να παρέχει ευελιξία και προσαρμογή.

Το 1968, το μοντέλο 714 της εταιρείας έμελλε να γράψει ιστορία, όταν ο Steve McQueen εμφανίστηκε στην ταινία “Υπόθεση Τόμας Κράουν” φορώντας ένα ζευγάρι. Πενήντα χρόνια μετά, οι άνθρωποι δεν έχουν σταματήσει να αναφέρονται στο θρυλικό ζευγάρι γυαλιών ηλίου που φόρεσε ο “King of Cool”.

Ακόμα και σήμερα, η Persol παραμένει αληθινή στις ρίζες της, δίνοντας προτεραιότητα στην υψηλή ποιότητα κατασκευής και τον διαχρονικό σχεδιασμό, δημιουργώντας κομμάτια που ξεπερνούν τις τάσεις και τις εποχές.

Κάθε ζευγάρι της Persol “γιορτάζει” την σύνδεση της παράδοσης με την τεχνολογία, και εμείς ως φανατικοί της μάρκας, σας παρουσιάζουμε με πολύ μεγάλη χαρά τα κομμάτια που έχουμε ξεχωρίσει και σας προτείνουμε να επενδύσετε σε αυτά. Η επιλογή είναι δική σας…


Διαβάστε επίσης: Τα καλύτερα γυαλιά ηλίου που φορέθηκαν σε ταινίες

Share.

Comments are closed.