Σου δείχνουμε πως πρέπει να ντύνεσαι στο γραφείο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι πιθανότητες να διαβάζετε αυτό το άρθρο, είναι να εργάζεστε σε ένα γραφείο. Και αν εργάζεστε σε ένα γραφείο, είναι πιθανό ότι θα ντύνεστε σαν να εργάζεστε σε ένα γραφείο. Αν γνωρίζουμε κάτι για τα γραφεία εδώ, είναι ότι ο τρόπος που ντύνεστε μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της επαγγελματικής σας ζωής.

Αν για παράδειγμα, ντύνεστε πολύ casual σε ένα περιβάλλον γραφείου που υπαγορεύει έναν αυστηρό κώδικα ενδυμασίας, τότε διατρέχετε τον κίνδυνο να νομίζουν δεν ενδιαφέρεστε και πολύ να δουλέψετε εκεί, και το πιο πιθανό είναι να σας γίνει παρατήρηση ή ακόμα και να σας δείξουν την έξοδο.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τον οδηγό μας για να το πώς πρέπει να ντύνεστε στο γραφείο, ανάλογα με τον τύπο της εταιρίας που εργάζεστε.

1. Η “παραδοσιακή” εταιρεία

Μπορεί οι μέρες των κόκκινων τιραντών και των κλιπ γραβάτας να έχουν περάσει εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο αν συμβαίνει να δουλεύετε σε ένα περιβάλλον που υπαγορεύει έναν εξαιρετικά έξυπνο κώδικα ενδυμασίας – για παράδειγμα μια δικηγορική εταιρεία ή μια τράπεζα – τότε πιθανότατα θα πρέπει να ντύνεστε με παραδοσιακό τρόπο.

Το κλειδί εδώ είναι να επενδύσετε σε μια σειρά από κοστούμια τα οποία μπορείτε να φοράτε εναλλάξ κατά βούληση. Θα σας συμβουλεύαμε να έχετε ένα κλασικό navy δύο κομματιών, ένα κοστούμι με παρόμοιο στυλ κοστούμι σε μαύρο χρώμα, ένα κοστούμι τριών κομματιών τύπου “Πρίγκιπας της Ουαλίας” σε καρό και ένα δίκουμπο ανθρακί ολόμαλλο κοστούμι.

Μόλις έχετε τα βασικά, τα υπόλοιπα είναι σχετικά με τα αξεσουάρ. Οι κατάλληλες γραβάτες, ένα κομψό dress ρολόι, μια επιλογή από έξυπνα μανικετόκουμπα κλπ.

2. Η “χωρίς γραβατα” εταιρεία

Εάν εργάζεστε σε μία από αυτές τις εταιρείες, οι οποίες είναι απαλλαγμένες από τις γραβάτες, ο τρόπος που ντύνεστε δεν πρέπει να είναι μόνο ένα απλό κοστούμι με πουκάμισο χωρίς γραβάτα. Αντίθετα, πρέπει να το δείτε σαν μια ευκαιρία να δοκιμάσετε κάτι κομψό και χαμηλών τόνων.

Ανταλλάξτε το κανονικό σας πουκάμισό με ένα “παππουδίστικο” για παράδειγμα. Ή φορέστε ξεχωριστά τα κομμάτια ενός απλού κοστουμιού. Σε αντίθετη περίπτωση, θα μπορούσατε απλά να συνδυάσετε το κοστούμι σας με ένα απλό T-shirt.

Τέλος, αν αισθάνεστε πιο γενναίος μπορείτε να δοκιμάσετε να φορέσετε το δίκουμπο κοστούμι σας σε σκούρη απόχρωση με ενα v-neck T-shirt.

3. Η “casual” εταιρεία

Οι ευκαιρίες εδώ είναι ατελείωτες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να θέσετε ορισμένους κανόνες και περιορισμούς στον εαυτό σας για να το κάνετε σωστά. Παρόλο που μπορείτε να πάτε στην δουλειά σας όσο πιο casual θέλετε, στην πραγματικότητα χρειάζεται να κάνετε καλή εντύπωση, οπότε μην ξεφύγετε απόλυτα.

Η συμβουλή μας είναι να επιλέξετε κομμάτια (παντελόνια, πουκάμισα, μπλουζες, T-shirt, κ.τ.λ ) σε γήινους τόνους και να τα φορέσετε με κάτι πιο “ελαφρύ” – sneakers για παράδειγμα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να φορέσετε το τζιν παντελόνι σας με ένα απλό λευκό T-shirt και ένα ζευγάρι μποτάκια chukka.


Διαβάστε επίσης: Δες πως πρέπει να ντύνεσαι στα 50 σου

Share.

Comments are closed.