Σε “αναμμένα κάρβουνα” η adidas μετά το διαζύγιο με τον Κάνιε Γουέστ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η adidas είχε προειδοποιήσει ότι είναι αντιμέτωπη με μία τεράστια απώλεια εσόδων μέσα στο 2023, κυρίως επειδή μπορεί να χρειαστεί να “κάψει” ολόκληρη τη σειρά ρούχων και αθλητικών παπουτσιών με την επωνυμία Yeezy.

Όπως φαίνεται, η απόφαση του γερμανικού κολοσσού να διακόψει την εξαιρετικά προσοδοφόρα συνεργασία του με τον Κάνιε Γουέστ, θα έχει πολύ σοβαρό αντίκτυπο, δεδομένου ότι την Τετάρτη δήλωσε πως αναμένει λειτουργικές ζημίες ύψους 700 εκατ. ευρώ φέτος (την πρώτη ετήσια απώλεια εδώ και 31 χρόνια), αφού φαίνεται να έχει συγκεντρώσει απούλητα προϊόντα Yeezy αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων στις αποθήκες της.

Οι μετοχές της Adidas υποχώρησαν κατά 2,2% το πρωί της Τετάρτης μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του 2022 -μία απογοητευτική χρονιά για τον γερμανικό κολοσσό σύμφωνα με τον Chief Financial Officer, Harm Ohlmeyer- και των προοπτικών για το 2023.

Ο επόμενος χρόνος θα σημάνει επιστροφή της εταιρείας στην κερδοφορία, ανέφερε εκ μέρους της διοίκησης της adidas, ο Bjørn Gulden, ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο του CEO λίγο μετά τον τερματισμό της συνεργασίας της μάρκας με τον Γουέστ. Ο ίδιος ανέφερε ότι επικεντρώνεται στη μείωση των αποθεμάτων και στον περιορισμό των εκπτώσεων. Δεν έδωσε, ωστόσο, σαφείς απαντήσεις σχετικά με το τι θα κάνει με το απόθεμα των προϊόντων Yeezy.

Διαβάστε επίσης: Φήμες θέλουν τον Κάνιε Γουέστ να επιστρέφει στην adidas

Να σημειώσουμε πως η adidas είπε τον περασμένο μήνα ότι τα ετήσια έσοδά της θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ το 2023, ως άμεσο αποτέλεσμα του “διαζυγίου” της με τον Κάνιε Γουέστ, το οποίο ήρθε μετά από τις αντισημιτικές δηλώσεις του Ye.

Τώρα, αν η adidas θέλει να έχει καλύτερες επιδόσεις φέτος θα πρέπει να σκεφτεί να “επαναφέρει” ορισμένα από τα προϊόντα Yeezy, ωστόσο, αυτή είναι μία κίνηση που μπορεί να της γυρίσει μπούμερανγκ. Αν και η μάρκα δεν έχει αποφασίσει ακόμα πως θα κινηθεί, όπως είχαμε αναφέρει και στο παρακάτω άρθρο, οι επιλογές της είναι περιορισμένες -από την καταστροφή των προϊόντων έως την πώληση τους και τη δωρεά των εσόδων σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Διαβάστε επίσης: Η adidas σκέφτεται να κάψει τα “μολυσμένα” Yeezy αξίας 500 εκατ. δολαρίων!

Share.

Comments are closed.