Πως το τρελό καπέλο του Pharrell Williams ενθάρρυνε την εκκεντρικότητα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Brand Loyalty είναι μια στήλη που εξετάζει την εμμονή ενός ατόμου με μια μάρκα, σιλουέτα, ένδυμα ή χρώμα.

Στις 26 Ιανουαρίου 2014, ο Pharrell Williams εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί των Grammy με τζιν, άδετα μποτάκια Timberland, ένα κόκκινο δερμάτινο track jacket Adidas και ένα εντελώς τρελό, τεράστιο καπέλο.

Το καπέλο του Williams παραμένει μια από τις πιο θρυλικές στιγμές στην ιστορία της μόδας. Οι άνθρωποι που το είδαν δεν μπορούσαν να βγάλουν κάποιο πόρισμα για αυτό. Ήταν αστείο; Ήταν άσχημο; Ήταν ιδιοφυές; Ήταν ένα δισκοπότηρο τόσο προηγμένο που κανείς δεν ελπίζαμε να καταλάβει; Όπως αποδείχθηκε, το καπέλο θα σχετιζόταν με όλα τα παραπάνω. Αλλά εκείνη την στιγμή, το μόνο που γνωρίζαμε ήταν ότι τo vibe του καπέλου συγκρούστηκε με την τυποποιημένη εμφάνιση του Cool Guy Pharrell. Το twitter κατακλύστηκε απο σχόλια μετά την εμφάνιση, με έναν τύπο μάλιστα να ξεκινάει ένα ολόκληρο λογαριασμό αφιερωμένο στο καπέλο.

Μέσα σε 24 ώρες, οι τουιτεράδες είχαν προσδιορίσει το καπέλο ως ένα signature αξεσουάρ, το Buffalo Hat, από την πρώτη επίσημη επίδειξη μόδας της Vivienne Westwood και του Malcolm McLaren, “Nostalgia of Mud” για το φθινοπώρο/ χειμώνα 1983. Ο McLaren δήλωσε εκείνη την εποχή ότι αυτή ήταν η προσπάθειά του να «δείξει με τα ρούχα και τη μουσική ότι στη μετα-βιομηχανική εποχή οι ρίζες του πολιτισμού μας βρίσκονται σε πρωτόγονες κοινωνίες».

Ο ασυνήθιστος συνδυασμός ενός κόκκινου jacket με το καπέλο του Williams εντοπίστηκε στο μουσικό βίντεο για το “Buffalo Girl”, ένα single του McLaren με την The World’s Famous Supreme Team, στην οποία τα μέλη του hip hop group φορούσαν το καπέλο με αθλητικές ζακέτες Adidas. Ομολογουμένως, ο συνδυασμός του Williams δεν λειτουργεί τόσο ομαλά, στην ουσία όμως, σχολίαζε ένα κεφάλαιο της ιστορίας της μόδας.

Αλλά τότε ο Williams έκανε κάτι περίεργο: απλώς συνέχισε να φοράει το The Hat. Φόρεσε το καπέλο στο Nobu στο Λονδίνο στις 6 Φεβρουαρίου, με ένα γκρίζο τρίχωμα. Το φόρεσε αργότερα εκείνο το μήνα σε ένα after-party για τα Βραβεία BRIT στο Λονδίνο. Νωρίτερα εκείνο το βράδυ, είχε εκτελέσει το “Happy” φορώντας ένα distressed plaid patchwork jean από τον Junya Watanabe και ένα καμηλό blazer, ένα outfit του οποίου τα διαπιστευτήρια μόδας ταιριάζουν με αυτά του The Hat.

H επανάληψη και η ομοιομορφία του styling του The Hat το έκαναν να φαίνεται φυσιολογικό. Το αγόρασε σε κάθε διαθέσιμο χρώμα και το φόρεσε τον Απρίλιο σε σκούρο πράσινο χρώμα στο 41ο πάρτι γενεθλίων του – το οποίο αδιανόητα φιλοξένησε ο Spongebob – με ένα κίτρινο jacket Billionaire Boys Club. Την επόμενη εβδομάδα το φόρεσε με hoodie στο Coachella -δύο φορές- και με ένα hoodie, φθαρμένο τζιν και μπότες Ugg στην πρεμιέρα του The Amazing Spider-Man 2 στο τέλος του μήνα. Κυκλοφόρησε ακόμη και ένα μουσικό βίντεο στο οποίο φοράει αποκλειστικά το καπέλο σε κάθε χρώμα. Το φορούσε ξανά και ξανά, σχεδόν σε κάθε red carpet εμφάνιση μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου. Ακόμη και όταν φορούσε άλλο καπέλο, εξακολουθούσε να φοράει το The Hat.

Τον Απρίλιο, η τότε στυλίστρια του, Mariel Haenn, είπε στο Style.com ότι το The Hat ήταν η υπογραφή του Williams: “Όταν βλέπετε κάποιο καπέλο σε αυτό το σχήμα,το συνδέετε αυτόματα με τον Pharrell, το οποίο νομίζω ότι είναι πραγματικά έξυπνο”. Ο ίδιος ρωτήθηκε αν τον πείραξαν όλα τα αστεία για το καπέλο, είπε: “Καθόλου. Ήταν αρκετά αναμενόμενο”. Όπως είπε ο Pharrell σε συνέντευξή του λίγο μετά τα Grammys, “φορούσα μόνο ένα καπέλο”.

Share.

Comments are closed.