Ποσέτ: Το αξεσουάρ που μπορεί να “απογειώσει” μια εμφάνιση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το τετράγωνο μαντήλι τσέπης (γνωστό και ως ποσέτ από τη γαλλική λέξη “pochette”) μπορεί να κάνει την στυλιστική διαφορά και να απογειώσει μια εμφάνιση.

Εμφανίστηκε στην sartorial σκηνή τον 16ο αιώνα. Αρχικά συνδέθηκε με το μαντήλι handkerchief, το οποίο ιστορικά προοριζόταν για λόγους υγιεινής – όπως το φύσημα μύτης, σκούπισμα ιδρώτα, ακόμα και για να το προσφέρεις σε μια όμορφη παρουσία -, αλλά το τετράγωνο μαντήλι τσέπης έδωσε προτεραιότητα στην εμφάνιση και δεν είχε καμιά πρακτική εφαρμογή, εκτός του να σε κάνει να δείχνεις γοητευτικός. Η δημοτικότητα του αυξήθηκε σε όλες τις ανώτερες τάξεις της Ευρώπης και συνδέθηκε με τον πλούτο, το status και φυσικά το στυλ.

Έτσι, από ένα απλό μαντήλι καθημερινής χρήσης έγινε ένα σύμβολο κύρους και αναπόσπαστο αξεσουάρ των καλοντυμένων gentlemen. Το τετράγωνο σχήμα του μαντηλιού λέγεται ότι καθιερώθηκε τον 18ο αιώνα, όταν η Μαρία Αντουανέτα παρότρυνε τον σύζυγο της, Βασιλιά Λουδοβίκο XVI, να βάλει σε τάξη το ‘χάος’ που είχε προκληθεί γύρω από τα μαντήλια τσέπης. Έτσι, έβγαλε επίσημη απόφαση ότι οι 16 *16 ίντσες (40 *40 εκ.) θα ήταν από εδώ και στο εξής το παγκόσμιο πρότυπο μέγεθος. Το μαντήλι μετατοπίστηκε στην αριστερή τσέπη του στήθους τον επόμενο αιώνα, όταν τα κοστούμια δύο τεμαχίων άρχισαν να κυριαρχούν στην μόδα των ανδρών.

© Hulton Archive / Getty Images / Ideal Image

Οι διαφορετικές τεχνικές διπλώματος μιας ποσέτ εισήχθησαν τον 20ο αιώνα. Μέχρι εκείνο το σημείο, ήταν το ηγετικό αξεσουάρ στην εμφάνιση ενός gentleman, ο οποίος δεν θα σκεφτόταν καν να κάνει μια εμφάνιση χωρίς ένα μαντήλι από μετάξι, βαμβάκι ή λινό. Ταξίδεψε μέσα από αριστοκράτες, dandies, σχεδιαστές, αστέρες του Χόλιγουντ και εξακολουθεί να είναι βασικό αξεσουάρ για τους άντρες που αγαπούν το κλασικό στυλ.

Το τετράγωνο μαντήλι τσέπης μπορεί να ακούγεται σαν ένα απλό αξεσουάρ, ωστόσο υπάρχει μια τέχνη για το πώς το φορά κάποιος – όχι μόνο με στυλ, αλλά και με συγκεκριμένη τοποθέτηση. Δείτε παρακάτω μερικούς τρόπους διπλώματος:

Εαν συνηθίζετε να φοράτε μια ποσέτ με τα κοστούμια σας, παρακάτω σας προτείνουμε μερικά στυλ, τα οποία θα προσδώσουν γοητεία σε κάθε σας εμφάνιση.

Tip: Ένας καλαίσθητος gentleman θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε στην συλλογή του μια λευκή λινή ποσέτ.

Gucci


Tom Ford


Kingsman


Paul Smith


Turnbull & Asser


Brunello Cucinelli


Διαβάστε επίσης: Τα ρούχα που θέλουν να βλέπουν οι γυναίκες σε έναν άντρα

Share.

Comments are closed.