Παπούτσια Yeezy αξίας 1,3 δισ. δολαρίων παραμένουν “στοιβαγμένα” σε αποθήκες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έχουν περάσει σχεδόν 7 μήνες από τότε που η adidas ήρθε σε ρήξη με τον ράπερ Κάνιε Γουέστ λόγω των αντισημιτικών και άλλων προσβλητικών σχολίων του, με αποτέλεσμα τα κουτιά των απούλητων παπουτσιών της δημοφιλή μάρκας του Yeezy αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων να βρίσκονται στοιβαγμένα σε αποθήκες του γερμανικού κολοσσού αθλητικών ειδών.

Η adidas “πλησιάζει όλο και πιο κοντά στη λήψη μιας απόφασης” για το τι θα κάνει με τα αθλητικά παπούτσια που είναι στοιβαγμένα στις αποθήκες και “οι επιλογές στενεύουν”, δήλωσε την Παρασκευή ο νέος διευθύνων σύμβουλος της μάρκας, Μπγόρν Γκούλντεν, σε τηλεδιάσκεψη. Αλλά με “τόσα πολλά ενδιαφερόμενα μέρη” να συμμετέχουν στις συζητήσεις, δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση, είπε.

Η απώλεια της επωνυμίας Yeezy “φυσικά μας βλάπτει”, είπε ο Γκούλντεν σε μια δήλωση. Η διάλυση θα μειώσει τα κέρδη μας κατά 500 εκατομμύρια ευρώ φέτος, εάν η adidas αποφασίσει να μην πουλήσει τα προϊόντα της σειράς Yeezy, δήλωσε η εταιρεία που εδρεύει στο Herzogenaurach.

Tα κέρδη μειώθηκαν στα 60 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο από 437 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Οι καθαρές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1%, στα 5,27 δισεκατομμύρια ευρώ, και θα είχαν αυξηθεί κατά 9% με τη σειρά Yeezy, ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή.

Ο Γκούλντεν είπε ότι τα αποτελέσματα για την adidas ήταν “λίγο καλύτερα από ό,τι περιμέναμε”, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να αναπτυχθεί και να προχωρήσει μετά την διάλυση της συνεργασίας με τον Ye. Ονόμασε μάλιστα το 2023 “έτος μετάβασης” στο δρόμο για “ένα καλύτερο ’24 και ένα καλό ’25”.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει επίσης άλλα προβλήματα που συνδέονται με το Ye. Οι επενδυτές μήνυσαν την adidas πριν από μια εβδομάδα στις ΗΠΑ, ισχυριζόμενοι ότι η εταιρεία γνώριζε για τα προσβλητικά σχόλια και την επιβλαβή συμπεριφορά του Ye χρόνια πριν από την διακοπή των σχέσεων τους και δεν έλαβε προληπτικά μέτρα για να περιορίσει τις οικονομικές απώλειες.

Ο τερματισμός της συνεργασίας με τον Ye στοίχισε επίσης στην adidas 600 εκατομμύρια ευρώ σε χαμένες πωλήσεις τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022, με την εταιρεία να έχει καθαρή ζημία 513 εκατομμυρίων ευρώ. Μια λειτουργική ζημία 700 εκατομμυρίων ευρώ είναι πιθανή φέτος, είπε η adidas, κυρίως λόγω του κέρδους των 500 εκατομμυρίων ευρώ που θα χρειαζόταν εάν δεν πουλήσει τα υπάρχοντα παπούτσια Yeezy.

Με πληροφορίες από Los Angeles Times


Διαβάστε επίσης: Ο Pharrell Williams κυκλοφόρησε μία νέα εκδοχή του Samba της adidas

Share.

Comments are closed.