Οι συλλογές των Dolce & Gabbana στην Villa Carlotta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με υπέροχη θέα σε ένα λόφο δίπλα στη λίμνη Como, η Villa Carlotta – ένα εξαιρετικά όμορφο σπίτι διακοσμημένο με αυθεντικά γλυπτά από τον Canova και με μεγάλη ιστορία- επιλέχθηκε απο τους Dolce&Gabbana για να παρουσιάσουν τις συλλογές Alta Sartoria και Alta Moda.

Για λίγες ώρες το βράδυ του Σαββάτου, η Villa Carlotta πέρασε στην κατοχή των Domenico Dolce & Stefano Gabbana οι οποίοι την μίσθωσαν για να παρουσιάσουν μια συλλογή από ανδρικά ενδύματα στα οποία μπορεί κανείς να διακρίνει ξεκάθαρα τα στοιχεία του σπιτιού όπως και τα υφάσματα του που είναι αποτυπωμένα, ραμμένα ή ζωγραφισμένα πάνω στα ρούχα.

Πριν απο το show ο Dolce είπε: “Όταν κοιτάζεις αυτή τη βίλα, τότε κοιτάς τη συλλογή, η έμπνευση είναι προφανής! Έχει έναν από τους ομορφότερους κήπους της Ευρώπης και σημαντική, όμορφη τέχνη. Ο Ναπολέων ήταν επισκέπτης εδώ. Όταν είδαμε αυτό το μέρος για πρώτη φορά και μάθαμε την ιστορία του, το λατρέψαμε. ”

Όπως περιέγραψε ο Gabbana, κοιτάζοντας τα μοντέλα με τα ρούχα του show να περπατάνε μέσα στην έπαυλη, σκεφτόσουν οτι θα μπορούσαν να είναι μέρος της ιστορίας αυτού του σπιτιού. Ήταν σαν να έβλεπες σκηνές απο την ζωή της έπαυλης. Οι χαρακτήρες περιλάμβαναν κηπουρούς που κουβαλούσαν καλάθια με τριαντάφυλλα και φορούσαν ζωγραφισμένες μπλούζες και πουκάμισα ή ολόσωμες φόρμες με floral μοτίβα, ιππείς με ψηλές μπότες απο δέρμα κροκόδειλου και φαρδιά σορτς, ρομαντικούς Βικτωριανούς που φορούσαν πράσινες ή μπλε κάπες, όπως ο Oscar Wilde, και κοστούμια  χρωματισμένα και κεντημένα με τη χλωρίδα και την πανίδα που βρισκόταν στους κήπους του 19ου αιώνα.

Η σύνδεση του Ναπολέοντα ήταν εμφανής με ένα μοντέλο που φορούσε ένα λευκό κοστούμι με διακριτικά, μια μπλούζα κεντημένη με πούλιες και έναν μανδύα, ενώ κρατούσε ένα αυτοκρατορικό σκήπτρο.

Το αγοραστικό κοινό που απευθύνεται αυτή η συλλογή μπορει να είναι μόνο εκατομμυριούχοι, οι οποίοι όμως ταιριάζουν απόλυτα με το σκηνικό και την έπαυλη που προέρχεται από γενιές υπερβολικής χλιδής και μέσα στην οποία έζησαν και περπάτησαν πολλοι ευγενείς και εκατομμυριούχοι στο παρελθόν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.