Φαίνεται ότι η adidas δεν έχει καταφέρει ακόμη ξεφύγει από τα μπλεξίματα που της προκάλεσε η συνεργασία της με τον Κάνιε Γουέστ.

Σύμφωνα με πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι επενδυτές μηνύουν τη γερμανική εταιρεία υποδημάτων, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία γνώριζε την προβληματική συμπεριφορά του Ye αρκετά χρόνια πριν τερματίσει τη συνεργασία μαζί του.

Το BBC ανέφερε ότι οι επενδυτές ισχυρίζονται ότι η adidas δεν έλαβε προληπτικά μέτρα για να περιορίσει τις οικονομικές τους ζημίες, γνωρίζοντας από πριν την προβληματική συμπεριφορά του καλλιτέχνη. Υπενθυμίζουμε πως ο γερμανικός κολοσσός τερμάτισε τη συνεργασία του με τον Κάνιε Γουέστ στα τέλη του περασμένου έτους, μετά από αντισημιτικά σχόλια.

Σε πρόσφατη μήνυση που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα, οι επενδυτές ισχυρίζονται ότι τα ανώτερα στελέχη της adidas γνώριζαν για άλλες αμφιλεγόμενες συμπεριφορές του Γουέστ από το 2018, και ότι η συνεργασία μαζί του θα ήταν ένα ρίσκο.

Το BOF αναφέρει ότι το 2018 η adidas αγνόησε σοβαρά ζητήματα σχετικά με τη συνεργασία της με τον Ye, θέτοντας σε κίνδυνο τους μετόχους. Η ετήσια έκθεση “γενικά αναφερόταν” στους κινδύνους “αντί να δηλώσει ότι η εταιρεία είχε πράγματι σκεφτεί να τερματίσει τη συνεργασία ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του Γουεστ”. Τα επόμενα χρόνια, η εταιρεία επέλεξε να μην αποκαλύψει τα αντισημιτικά σχόλια που έκανε στο προσωπικό της adidas.

Η Wall Street Journal δημοσίευσε λεπτομέρειες μιας φημολογούμενης συνάντησης το 2018 όπου τα στελέχη της adidas είχαν συζήτησei για την συμπεριφορά του Γουέστ. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι τα ανώτερα στελέχη μίλησαν για πως θα μετριάσουν τον κίνδυνο της αλληλεπίδρασης του προσωπικού με τον Γουέστ και το ενδεχόμενο να διακόψουν τις σχέσεις μαζί του. Η adidas δεν έχει απαντήσει ακόμη σε αυτούς τους ισχυρισμούς.


Διαβάστε επίσης: Το “διαζύγιο” του Κάνιε Γουέστ με την adidas είναι μεγάλη ευκαιρία για την Nike