Ο μεγαλύτερος γιος του δισεκατομμυριούχου Μπερνάρ Αρνό αναλαμβάνει νέο ρόλο στην LVMH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O Aντουάν Αρνό, μεγαλύτερος γιος του Γάλλου δισεκατομμυριούχου Μπερνάρ Αρνό, αναλαμβάνει επίσημα τον ρόλο του διευθύνων συμβούλου της Christian Dior SE, της μητρικής εταιρείας μέσω της οποίας η οικογένεια ελέγχει τον όμιλο ειδών πολυτελείας LVMH.

Ο Αντουάν διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Christian Dior, αντικαθιστώντας τον 71χρονο Σίντνεϊ Τολεντανό, ο οποίος ήταν πρόεδρος του Ομίλου Μόδας LVMH και πρώην επικεφαλής της μάρκας Christian Dior Couture. Ο Πιέτρο Μπεκάρι διατηρεί τον ρόλο του CEO του Christian Dior Couture.

Ενώ ο Αντουάν έχει πλέον μεγαλύτερο ρόλο στην πολυτελή αυτοκρατορία της οικογένεια, διατηρεί επίσης τις υπόλοιπες αρμοδιότητές του εντός του ομίλου, ιδίως τη διαχείριση της εικόνας και των επικοινωνιών για την LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE και τη διαχείριση της μάρκας Berluti. Είναι επίσης μη εκτελεστικός πρόεδρος της Loro Piana.

Η κίνηση αυτή αποτυπώνει την διάθεση που έχει ο δισεκατομμυριούχος να δώσει στα παιδιά του να αναλάβουν ηγετικούς ρόλους στην αυτοκρατορία πολυτελείας που ξεκίνησε να χτίζει πριν από περίπου τρεις δεκαετίες. Σε μια δήλωσή του, ο Μπερνάρ Αρνό ευχαρίστησε τον Τολεντανό “για τον απόλυτο επαγγελματισμό που επέδειξε πάντα υπηρετώντας αυτήν την εντολή εμπιστοσύνης” ως Διευθύνων Σύμβουλος της Dior SE.

Νωρίτερα φέτος, ο Μπερνάρ Αρνό αναδιοργάνωσε την μητρική εταιρεία για να διασφαλίσει τον μακροπρόθεσμο οικογενειακό έλεγχο της LVMH. Η εταιρεία άρει επίσης το όριο ηλικίας του διευθύνοντος συμβούλου της, επιτρέποντας στον Αρνό, ο οποίος είναι 73 ετών, να παραμείνει στο τιμόνι μέχρι τα 80 του.

Και τα πέντε παιδιά του Μπερνάρ Αρνό κατέχουν ανώτερες θέσεις στον όμιλο LVMH.


Διαβάστε επίσης: Ο μεγιστάνας πίσω από την LVMH που εκθρόνισε για λίγες ώρες τον Τζεφ Μπέζος

Share.

Comments are closed.