Ο Matthew M Williams αποχωρεί από τον οίκο Givenchy

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο οίκος Givenchy ανακοίνωσε ότι ο Matthew M Williams πρόκειται να αποχωρήσει από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή – έναν ρόλο που ο γεννημένος στο Ιλινόις σχεδιαστής διατηρούσε για τέσσερα χρόνια.

Με την αναχώρηση του Williams να έχει οριστεί την 1η Ιανουαρίου, ο πολυτελής οίκος που ανήκει στον όμιλο LVMH βλέπει άλλη μια περίοδο αβεβαιότητας. Υπό την κηδεμονία του Williams, αλλά και των πρόσφατων καλλιτεχνικών διευθυντών, Riccardo Tisci και Clare Waight Keller, ο Givenchy αγωνίστηκε να βρει σταθερή βάση στον τομέα της πολυτελείας. Αν και ο LVMH δεν αποκαλύπτει τα στοιχεία των πωλήσεων για τις μεμονωμένες μάρκες του, πολλοί θεωρούν ότι τα έσοδα έχουν μειωθεί λόγω του ότι ο οίκος Givenchy αγωνίζεται να διατηρήσει τη δημοτικότητά του.

“Δεν πιστεύω ότι ο Givenchy είναι ένας δυνατός παίκτης και μπορεί τα έσοδα του να είναι λιγότερα από αυτά που ήταν στο επίπεδο πριν από την πανδημία”, δήλωσε ο αναλυτής Luca Solca στο The Business of Fashion.

Με τον Williams στο τιμόνι, ο οίκος είδε μια συγχώνευση της χαρακτηριστικής ικανότητας του σχεδιαστή για ρούχα streetwear με πανκ νότες, ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να τον ωθήσει ξανά στο προσκήνιο.

“Η ανάληψη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Givenchy ήταν, όπως είπα κατά την άφιξή μου το 2020, όνειρο ζωής”, δήλωσε ο Williams. “Σε αυτά τα τρία χρόνια, προσπάθησα να διαιωνίσω την κληρονομιά του κυρίου Hubert de Givenchy, φέρνοντας παράλληλα το δικό μου δημιουργικό όραμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά το στούντιο, τον Renaud de Lesquen και τον LVMH για αυτήν την απίστευτη ευκαιρία”.

Μείνετε συντονισμένοι για ενημερώσεις σχετικά με τον διάδοχο του Williams στον οίκο Givenchy.


Διαβάστε επίσης: Η Audemars Piguet και ο σχεδιαστής Matthew Williams αποκάλυψαν 4 πανέμορφα Royal Oak

Share.

Comments are closed.