Ο Kim Jones και ο οίκος Dior κατέκτησαν το Παρίσι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η δεύτερη και αναμενόμενη συλλογή του Βρετανού σχεδιαστή Kim Jones για τον οίκο Dior επιτέλους χτύπησε τι πασαρέλες της Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

Για την επίδειξη, ο δημιουργικός διευθυντής του οίκου είχε τα μοντέλα του ακίνητα αλλά για έναν καλό λόγο – η πασαρέλα είχε μεταμορφωθεί σε έναν κυλιόμενο διάδρομο και οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να δουν όλες τις δημιουργίες του σχεδιαστή σε σταθερό ρυθμό.

Ένα από τα βασικά θέματα των συλλογών του Jones είναι η συνεχιζόμενη συνεργασία του με καλλιτέχνες. Προηγουμένως, είδαμε τη σύνδεση του Dior με δημιουργίες όπως του KAWS και της Hajime Sorayama αλλά αυτή τη φορά, ο καλλιτέχνης Raymond Pettibon πήρε το πράσινο φως για την τελευταία συλλογή του οίκου. Θα δείτε μερικά από τα μοτίβα του καλλιτέχνη να κοσμούν σακάκια, πλεκτά, μπλουζάκια, πουλόβερ και άλλα κομμάτια. Όσον αφορά το συνολικό look των σχεδίων, βλέπουμε έναν διαφορετικό Jones, ειδικά στην έγχρωμη πλευρά των πραγμάτων. Ξεκίνησε με πιο σκούρες, σχεδόν μαύρες και σκοτεινές αποχρώσεις που ενεργοποιήθηκαν στην συνέχεια από εκρήξεις χρώματος στα γραφικά, τα μοτίβα και τα εξαιρετικά τεχνικά υφάσματα.

Οι αναλογίες ποικίλλουν με τα υπερμεγέθη παλτό, τα προσαρμοσμένα δερμάτινα μπουφάν και τα puffers να ξεχωρίζουν. Η δουλειά του Matthew Williams της Alyx στα κομμάτια με αγκράφα δίνει στη συλλογή μια πιο techwear / λειτουργική αίσθηση.

Δείτε όλη την συλλογή Autumn/Winter 2019 του Kim Jones για τον οίκο Dior παρακάτω:

Share.

Comments are closed.