Ο Κάνιε Γουέστ είναι αποφασισμένος να επαναφέρει τα GAP στις παλιές τους δόξες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η GAP και ο Κάνιε Γουέστ ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να συνεργαστούν για την δημιουργία μιας σειράς ενδυμάτων, η οποία θα ονομάζεται YEEZY Gap και θα κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2021. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η GAP την Παρασκευή, το στούντιο σχεδιασμού της Yeezy, υπό τη δημιουργική διεύθυνση του κ. Γουέστ, θα δημιουργήσει μοντέρνα και βασικά κομμάτια για άνδρες, γυναίκες και παιδιά, τα οποία θα έχουν χαμηλές τιμές.

Η συμφωνία, η οποία ξεκινά αυτόν τον μήνα, θα έχει διάρκεια 10 χρόνια, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης μετά από πέντε χρόνια. Από σήμερα το πρωί, ο Mowalola Ogunlesi, ο Νιγηριανός-Βρετανός σχεδιαστής πίσω από την ανερχόμενη εταιρεία Mowalola, είναι ο Διευθυντής Σχεδιασμού της σειράς YEEZY Gap.

Η GAP πιστεύει ότι η νέα συνεργασία θα ταράξει τα νερά του λιανικού εμπορίου, ενώ ελπίζει ότι η σειρά Yeezy Gap θα παράγει ετήσιες πωλήσεις ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η Gap Inc., η οποία κατέχει επίσης την μάρκα Old Navy και Banana Republic, στοχεύει να επαναπροσδιορίσει το ομώνυμο εμπορικό της σήμα, καθώς είδε τις πωλήσεις να πέφτουν τα τελευταία χρόνια, έκλεισε περισσότερα από 100 καταστήματα στην Βόρεια Αμερική και αγωνίστηκε για να κρατήσει την θέση της στη βιομηχανία ενδυμάτων.

Ο Κάνιε από την άλλη πλευρά έχει αποδείξει ότι είναι σε θέση να αποφέρει κέρδη. Η μάρκα του YEEZY πραγματοποίησε πέρυσι πωλήσεις ύψους 1,3 δισεκατ. δολαριών, γεγονός που βοήθησε την adidas, αλλά και το ίδιο, να είναι ανταγωνιστικοί απέναντι στην Nike Air Jordan, η οποία είχε πωλήσεις ύψους 3,3 δισεκατ. δολαρίων.

Ο Γουέστ, ο οποίος εργαζόταν στα GAP όταν ήταν έφηβος, είχε εκφράσει το ενδιαφέρον για την μάρκα πριν χρόνια, δηλώνοντας σε μια συνέντευξη το 2015 ότι θα ήθελε να είναι ο Στιβ Τζομπς της GAP, και ότι κάποτε ονειρευόταν να γίνει διευθυντής του δημιουργικού τμήματος της μάρκας.

Διαβάστε επίσης: Τα αγαπημένα παντελόνια του Κάνιε Γουέστ κοστίζουν λιγότερο από 30 δολάρια!

Share.

Comments are closed.