Μήνυση στον οίκο Hermès για τις τσάντες Birkin

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι τσάντες Birkin του οίκου Hermès είναι γνωστό ότι είναι αρκετά δύσκολο να αγοραστούν, όχι μόνο λόγω της τιμής τους, αλλά και της μακράς λίστας αναμονής που πρέπει να μπει ένας υποψήφιος πελάτης.

Πρόσφατα, δύο υποψήφιοι πελάτες της Hermès από την Καλιφόρνια, κατηγόρησαν τη μάρκα ότι δημιούργησε ένα παράνομο εμπόδιο στην αγορά των πολυπόθητων τσαντών. Πιο συγκεκριμένα, κατέθεσαν μήνυση στον πολυτελή γαλλικό οίκο, ισχυριζόμενοι ότι παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς νόμους, απαιτώντας από τους πελάτες να έχουν “επαρκές ιστορικό αγορών” με την εταιρεία πριν αποκτήσουν μια Birkin.

Οι πελάτες, που προσδιορίζονται ως Tina Cavalleri και Mark Glinoga, φέρεται να ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούσαν να αγοράσουν τις φημισμένες, τσάντες πολυτελείας χωρίς να αγοράσουν πρώτα επιπλέον προϊόντα και αξεσουάρ Hermès, όπως κασκόλ, ζώνες, είδη σπιτιού και κοσμήματα, σύμφωνα με τους The New York Times.

Σύμφωνα με τη μήνυση, οι μη διάσημοι πελάτες δεν έχουν άμεση πρόσβαση στις Birkin. “Συνήθως, μόνο οι πελάτες που κρίνονται άξιοι να αγοράσουν μια τσάντα Birkin θα φτάσουν στο ιδιωτικό εκείνο άβατο στο οποίο οι πωλητές θα τους δείξουν μια τσάντα Birkin”, αναφέρει η αγωγή.

“Η μοναδική επιθυμία, η απίστευτη ζήτηση και η χαμηλή προσφορά των τσαντών Birkin προσδίδουν στους εναγόμενους απίστευτη δύναμη στην αγορά», αναφέρει η αγωγή. “Οι κατηγορούμενοι [Hermès] εφάρμοσαν ένα σχέδιο για να εκμεταλλευτούν αυτήν την ισχύ στην αγορά απαιτώντας από τους καταναλωτές να αγοράσουν άλλα, βοηθητικά προϊόντα από [αυτούς] προτού τους δοθεί η ευκαιρία να αγοράσουν μια τσάντα Birkin. Με αυτό το σχέδιο [η επωνυμία] μπόρεσε να αυξήσει αποτελεσματικά την τιμή των τσαντών Birkin και, ως εκ τούτου, τα κέρδη που αποκομίζουν από αυτές”.

Οι τσάντες Birkin που κυκλοφόρησαν το 1984 —οι οποίες είναι χειροποίητες στη Γαλλία και παράγονται σε περιορισμένες ποσότητες— είναι γνωστές για την υψηλή τιμή τους. Μπορεί να κοστίζουν περισσότερα από 10.000 δολάρια στη λιανική και μεταξύ 20.000 και 500.000 δολαρίων στη δευτερογενή αγορά, ανέφερε η SF Gate. Ωστόσο, σύμφωνα με την αγωγή, “οι πελάτες δεν μπορούν απλώς να μπουν σε ένα κατάστημα της Hermès, να επιλέξουν την τσάντα Birkin που θέλουν και να την αγοράσουν”.

Η μήνυση επιδιώκει την ομαδική αγωγή από χιλιάδες εύπορους πελάτες που αγόρασαν αντικείμενα Hermès ή ενθαρρύνθηκαν να τα αγοράσουν για να μπορέσουν να αγοράσουν μία Birkin.


Διαβάστε επίσης: Τα πολυαναμενόμενα Samba από την συνεργασία JJJJound x adidas κυκλοφορούν αυτό τον μήνα!

Share.

Comments are closed.