Η Nike αρχίζει να πουλάει μεταχειρισμένα αθλητικά παπούτσια online

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το ηλεκτρονικό κατάστημα της Nike άρχισε να προσφέρει μια επιλογή από μεταχειρισμένα αθλητικά παπούτσια.

Τα παπούτσια, τα οποία προηγουμένως προσφερόταν μόνο σε επιλεγμένες τοποθεσίες, αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας “Nike Refurbished” (ή αλλιώς, μια δεύτερη ζωή για κάποια προϊόντα) που παρουσιάστηκε αρχικά τον Απρίλιο του 2021 για την επίτευξη του σκοπού του Move to Zero του γίγαντα αθλητικών ειδών.

Τα παπούτσια επιθεωρούνται με το χέρι από την ομάδα ειδικών της Nike, απολυμαίνονται, καθαρίζονται, και στην συνέχεια η ομάδα αποφασίζει για την κατάσταση κάθε είδους επιλέγοντας από τις εξής κατηγορίες: σαν καινούργιο, ελαφρώς μεταχειρισμένο ή με μικρές ατέλειες. Τέλος, τα ανακατασκευασμένα προϊόντα πωλούνται σε επιλεγμένα καταστήματα σε ασυναγώνιστη τιμή – τα παπούτσια που προσφέρονται από το πρόγραμμα Nike Refurbished έχουν έκπτωση έως και 50% στην αρχική τιμή λιανικής.

Τα προϊόντα Refurbished διατίθενται ήδη σε επιλεγμένα καταστήματα της Nike, με την εταιρεία να προσθέτει συνεχώς νέα καταστήματα στη λίστα της για να προσφέρει μεγαλύτερη πρόσβαση.

“Γνωρίζουμε ότι όλα τα είδη Nike Refurbished δεν θα αξιολογηθούν ως κατάλληλα προς πώληση. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταλήξουν στη χωματερή. Δωρίζουμε ή ανακυκλώνουμε προϊόντα για να τους δώσουμε νέα ζωή και άλλη μια ευκαιρία για χρήση”, αναφέρει ο γίγαντας αθλητικών ειδών.

Συχνές ερωτήσεις

Ποια παπούτσια είναι κατάλληλα για το Nike Refurbished;

Τα παπούτσια Nike που δεν μπορούν να πωληθούν ως ολοκαίνουργια είναι κατάλληλα για το Nike Refurbished. Σε αυτά μπορεί να περιλαμβάνονται ένα ζευγάρι που ο πελάτης έχει επιστρέψει ή αλλάξει από μια πρόσφατη αγορά επειδή δεν ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνε, ή παπούτσια με μια μικρή ατέλεια. Όλα τα προϊόντα επιθεωρούνται, βαθμολογούνται και ανακατασκευάζονται με το χέρι από μια ομάδα ειδικών.

Τι μπορώ να κάνω τα παπούτσια Nike Refurbished όταν δεν τα χρησιμοποιώ άλλο;

Όταν δεν χρησιμοποιείς πλέον τα παπούτσια σου, προτείνουμε να τα δωρίσεις ή να τα ανακυκλώσεις υπεύθυνα.

Μπορώ να φέρω τα παπούτσια Nike που έχω για ανακατασκευή σε κάποιο κατάστημα;

Προς το παρόν, όχι. Η διαδικασία ανακατασκευής δεν πραγματοποιείται μέσα στα καταστήματά μας.

Ποια είναι η πολιτική επιστροφής σε περίπτωση αγοράς ανακατασκευασμένων παπουτσιών Nike;

Αν τα παπούτσια Nike Refurbished δεν είναι τελικά τα κατάλληλα για σένα, μην ανησυχείς. Και για αυτό το προϊόν ισχύουν οι κανονικές οδηγίες επιστροφής προϊόντων της Nike. Επισκέψου την ενότητα “Επιστροφές” για περισσότερες πληροφορίες και για να βρεις το πλησιέστερο κατάστημα Nike κοντά σου.

Μπορώ να δωρίσω ή να πωλήσω παπούτσια για να αποτελέσουν μέρος του Nike Refurbished;

Προς το παρόν, όχι. Ωστόσο, σου προτείνουμε να δωρίσεις ή να ανακυκλώσεις υπεύθυνα τα παπούτσια σου όταν δεν τα χρησιμοποιείς άλλο.


Διαβάστε επίσης: Η Nike είναι η πιο δημοφιλής μάρκα αθλητικών παπουτσιών στον κόσμο

Share.

Comments are closed.