Η Goldman Sachs λέει στους τραπεζίτες της να χαλαρώσουν τις γραβάτες τους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χαλαρώνει τον ενδυματολογικό της κώδικα η Goldman Sachs, καθώς προσανατολίζεται σε έναν πιο απλό χώρο εργασίας.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τη χαλάρωση του κώδικα ενδυμασίας για το προσωπικό του τμήματος της τεχνολογίας, η Goldman Sachs ανακοίνωσε έναν “σταθερό και ευέλικτο κώδικα ενδυμασίας” για τους 36.000 εργαζόμενους της, σύμφωνα με τους Financial Times. Η ανακοίνωση ήρθε με τη μορφή ενός υπομνήματος από τον CEO, David Solomon – ο οποίος είναι EDM DJ στον ελέυθερο χρόνο του – καθώς και από τον CFO και τον COO της Αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

Η νέα πολιτική για την χαλαρή ενδυμασία γραφείου, αποσκοπεί στο να προσελκύσουν τους νεότερους εργαζομένους και τα κορυφαία ταλέντα του χώρου, θέτοντας έτσι την Goldman Sachs σε παρόμοια θέση με τους ανταγωνιστές της όπως η JP Morgan Chase, η οποία επίσης έχει κάνει παρόμοια βήματα.

Πιθανώς, ορισμένοι τραπεζίτες και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να είναι πολύ ευχαριστημένοι σήμερα. Εμείς, όμως, δεν είμαστε. Επειδή, σύμφωνα με αναφορές, το υπόμνημα που αναγγέλλει τον νέο κώδικα ενδυμασίας της Goldman Sachs είναι αρκετά αόριστο: “Φυσικά, οι ανεπίσημες εμφανίσεις δεν είναι κατάλληλες κάθε μέρα και για κάθε αλληλεπίδραση και ελπίζουμε ότι θα ασκήσετε σταθερά καλή κρίση σε αυτό το θέμα“, αναφέρει, “Όλοι μας γνωρίζουμε τι είναι και τι δεν είναι κατάλληλο για τον χώρο εργασίας.”

Αυτή η τελευταία γραμμή; Είναι καταδικαστική. Γιατί; Επειδή ήδη ξέρουμε τι πρόκειται να κάνουν οι τραπεζίτες της GS τώρα που το κοστούμι και η γραβάτα πετάχτηκαν απο το παράθυρο. Επειδή το έχουμε δει. Αυτοί οι τύποι πρόκειται να φορούν γιλέκα λες και η ίδια τους τη ζωή θα εξαρτάται απο αυτά.

Μπορούμε να είμαστε σίγουροι; Προφανώς, όχι. Αλλά και πάλι, ούτε οι μεγάλες τράπεζες δεν θα μπορούσαν να είναι σίγουρες ότι όλα θα πάνε κατευθείαν στα σκατά το 2008. Τίποτα δεν είναι γνωστό στο σύνολό του!

Οι νεαροί Goldman Sachs τύποι ωστόσο, δεν αναγκάστηκαν να μάθουν πώς να ντύνονται σύμφωνα με τον κώδικα ενδυμασίας του γραφείου αλλά με τους δικούς τους κανόνες. Έχουν απλώς μάθει να ρίχνουν ένα κοστούμι και μια γραβάτα πάνω τους και να πήγαινουν για δουλειά. Σίγουρα αυτοί οι τύποι, θα στραφούν προς μια ήδη αποδεκτή de facto στολή.

Αλλά τι ξέρουμε; Δεν έχουμε δουλέψει ποτέ στον τραπεζικό τομέα! Έτσι, ίσως κάνουμε λάθος και πρόκειται να δούμε σπουδαία πράγματα στο στυλ του τραπεζίτη. Αλλά και πάλι αμφιβάλλουμε… ετοιμαζόμαστε να δούμε αρκετά γιλέκα και chinos!

Share.

Comments are closed.