Η Estée Lauder εξαγόρασε την Tom Ford για 2,8 δισ. δολάρια!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Estée Lauder ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην εξαγορά του οίκου μόδας Tom Ford έναντι 2,8 δισ.δολαρίων.

Πρόκειται για το ακριβότερο deal στην ιστορία της Estée Lauder Companies με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία ανταγωνιζόταν τον γαλλικό όμιλο πολυτελών προϊόντων Kering – πρώην εργοδότη του Ford. Η Estée Lauder θα πληρώσει περίπου 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια για το πολυτελές brand και όλη την πνευματική του ιδιοκτησία, χρηματοδοτώντας τη συμφωνία με μετρητά, δανεισμό και 300 εκατ. δολάρια προθεσμιακές πληρωμές. Παράλληλα, 250 εκατ. δολάρια θα προέλθουν από την κατασκευάστρια γυαλιών Marcolin SpA, της οποίας η υφιστάμενη άδεια εκμετάλλευσης που έχει για την Tom Ford θα παραταθεί.

Η κατοχή της Tom Ford θα αποφέρει μεγαλύτερα κέρδη στον όμιλο, καθώς τα έσοδα της στις κατηγορίες μακιγιάζ και αρώματα σημείωσαν αύξηση 18% και 13% αντίστοιχα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022. “Η εξαγορά θα ενισχύσει τα σχέδιά μας για την ανάπτυξη της Tom Ford Beauty”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Estée Lauder, Fabrizio Freda, και πρόσθεσε πως “Θα βοηθήσει επίσης να προωθήσουμε περαιτέρω τη δυναμική μας στην πολλά υποσχόμενη κατηγορία προϊόντων ομορφιάς πολυτελείας μακροπρόθεσμα.”

Ο Tom Ford – διάσημος σχεδιαστής, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ομώνυμης εταιρείας του – θα παραμείνει ως ο «δημιουργικός οραματιστής» της μάρκας μετά το κλείσιμο της συμφωνίας και μέχρι το τέλος του 2023, ενώ ο πρόεδρος της μάρκας Domenico De Sole θα παραμείνει ως σύμβουλος για το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η συμφωνία θα επιτρέψει σε δύο από τους τρέχοντες συνεργάτες του Tom Ford, τους Ermenegildo Zegna και Marcolin, να επεκτείνουν τις υπάρχουσες συμφωνίες αδειοδότησης, ανέφεραν οι εταιρείες.

Ο Tom Ford και η Estée Lauder είναι συνεργάτες για περισσότερα από 15 χρόνια, λανσάροντας μαζί τη μάρκα Tom Ford Beauty το 2006. Η Estée Lauder Companies, η οποία φιλοξενεί άλλες μάρκες ομορφιάς όπως η Clinique και η Bobbi Brown, δήλωσε ότι αναμένει οι ετήσιες πωλήσεις της σειράς καλλυντικών Tom Ford να φτάσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια “τα επόμενα δύο χρόνια”.


Διαβάστε επίσης: Τομ Φορντ: 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον ταλαντούχο σχεδιαστή

Share.

Comments are closed.