Η adidas μόλις παρουσίασε το sneaker του μέλλοντος!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εδώ και μερικά χρόνια η adidas χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες για την κατασκευή sneakers που είναι κατάλληλα για τρέξιμο και υπόσχονται άνεση και απορρόφηση κραδασμών σε κάθε κίνηση. Το τμήμα Futurecraft της μάρκας στοχεύει στη διαμόρφωση του μέλλοντος των σπορ μέσω καινοτομιών, όπως το Futurecraft 4D sneaker που διαθέτει 4D ενδιάμεση σόλα, η οποία είναι κατασκευασμένη με 3D printing, αλλά και το πλήρως ανακυκλώσιμο sneaker Futurecraft Loop.

Πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε την τελευταία της καινοτομία, το Futurecraft STRUNG, το οποίο είναι ένα παπούτσι που ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα, καθώς διαθέτει ένα προηγμένο επάνω μέρος που υφαίνεται από ένα ρομπότ. Κάθε νήμα έχει τοποθετηθεί με μεγάλη ακρίβεια και το αποτέλεσμα είναι ένα ελαφρύ παπούτσι που επιτρέπει την φυσική κίνηση των ποδιών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η adidas χρησιμοποιεί ύφασμα στα sneakers της, καθώς πολλά μοντέλα της διαθέτουν το ελαφρύ ύφασμα τεχνολογίας Primeknit στο επάνω μέρος τους, το STRUNG ωστόσο είναι εντελώς διαφορετικό χάρη στα εξαιρετικά προηγμένα ρομπότ που υφαίνουν το επάνω μέρος σύμφωνα με το περίγραμμα του ποδιού. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι σε κάθε παπούτσι STRUNG η ύφανση μονής στρώσης γίνεται προς όλες τις κατευθύνσεις  – χρησιμοποιούνται πάνω απο 1.000 κλωστές -, και δεν χρησιμοποιείται κανένα επιπλέον υλικό που μπορεί να εμποδίσει την φυσική κίνηση των αθλητών, όπως συμβαίνει με τα άλλα υφάσματα.

Το sneaker διαθέτει 4D ενδιάμεση σόλα, η οποία κατασκευάζεται από την καινοτόμα μέθοδο Digital Light Synthesis της adidas, που συνδυάζει φως, οξυγόνο και υγρή ρητίνη, για ελεγχόμενη επιστροφή ενέργειας.

Το adidas Futurecraft STRUNG βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και σύμφωνα με δημοσιεύματα θα είναι διαθέσιμο για αγορά στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022.

Διαβάστε επίσης: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς φόρεσε τα πιο “μπλινγκ-μπλινγκ” sneakers που έχουμε δει

Share.

Comments are closed.