Η adidas αποφάσισε επιτέλους τι θα κάνει με τα απούλητα Yeezy, τα οποία θα της απέφεραν έσοδα ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (ή 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ).

Η γερμανική εταιρεία, η οποία διέκοψε την συνεργασία της με τον Κάνιε Γουέστ τον περασμένο Οκτώβριο, αφού εξέτασε διάφορες επιλογές για τα προιόντα Yeezy που ήταν στοιβαγμένα στις αποθήκες της, αποφάσισε να ξεκινήσει να τα πουλά και να δωρίσει τα έσοδα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Την απόφαση αυτή την έκανε γνωστή στους επενδυτές ο Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας, Bjørn Gulden, στην ετήσια συνάντηση της εταιρείας την Πέμπτη.

Ο Gulden, ο οποίος μίλησε στα γερμανικά, είπε ότι τα έσοδα θα διατεθούν σε οργανώσεις που εκπροσωπούν ανθρώπους που «πληγώθηκαν» από τα σχόλια και τις συμπεριφορές του Κάνιε Γουέστ, σύμφωνα με μετάφραση. Η adidas σχεδιάζει επίσης να πουλήσει και μεμονωμένα μέρη του αποθέματος Yeezy, αν και δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη όλες οι λεπτομέρειες.

Το περασμένο τρίμηνο ο Gulden ήταν ειλικρινής σχετικά με τις πιθανές επιλογές που έχουν έρθει στο τραπέζι σχετικά με το ζήτημα των Yeezy. Είπε ότι η πώληση των προϊόντων ως έχουν θα μπορούσε ενδεχομένως να συμβάλει στην αύξηση των πωλήσεων, αλλά θα εγκυμονούσε επίσης κινδύνους σχετικά με την φήμη της adidas, η οποία διέκοψε την συνεργασία της με τον Ye υπό το φως των επαναλαμβανόμενων αντισημιτικών σχολίων του. (Η adidas είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ίσως αλλάξει το εμπορικό σήμα και να πουλήσει τα υπάρχοντα προϊόντα Yeezy ώστε ν μετριάσει τις απώλειες).

Στη συνομιλία με τους επενδυτές, ο Gulden δεν κατονόμασε συγκεκριμένες φιλανθρωπικές οργανώσεις. Δεν ήταν επίσης σαφές εάν όλα τα έσοδα ή μόνο ένα μέρος θα διατεθούν.


Διαβάστε επίσης: Το “διαζύγιο” του Κάνιε Γουέστ με την adidas είναι μεγάλη ευκαιρία για την Nike